• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Şanlıurfa Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - 28 Nisan Cumartesi Şanlıurfa basınında yer alan haber özetleri. Şöyle;
 
Gapurfa.com: TESSEP`in Başörtüsü Bildirisini "Toplatma" Kararı İptal Edildi
Tesettür Seferberliği Platformu tarafından Müslüman bayanların inançları gereği taktığı başörtüsünün her alanda serbest olması için bastırılan "Kamusal alana girene kadar değil zulüm bitene kadar" el broşürü için alınan toplatma kararı yapılan itiraz üzerine kaldırıldı.
 
Ceylanpınar`da Tarihi Eser Bulundu
Ceylanpınar İlçe Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada; 25 Nisan 2012 tarihinde Ceylanpınar ilçesinde arazide Hitit dönemine ait siyah bazalt taştan, yüksek kabartma tekniği ile yapılmış aslan figürlü bir tarihi eser bulunduğu ifade edildi.
 
SEMBOL gazetesi: "Savaş Politikalarına Karşı Canımız Pahasına Direneceğiz
BDP Merkez İlçe Başkanı İzzetin Gök, ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan Kürt sorununu çözümü konusundaki ısrarlı çabalarını sürdüreceklerini belirterek, AK Parti Hükümetinin savaş politikalarına karşı canları pahasına direneceklerini söyledi.
 
Said Nursi Anılıyor
Bediüzzaman Said Nursi`nin vefatının 52. Yıldönümü dolayısıyla "Said Nursi`ye göre insanlığın Kurtuluş reçetesi: Kuran Medeniyeti" konulu bir panel düzenlenecek.
 
YENİURFA Gazetesi: Kafasındaki Kurşunla 94 Yıl Yaşadı
Kafasında bir kurşunla en uzun süre yaşayan kişi olarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı`na giren Pace, 103 yaşında öldü.
 
İpekyol Gazetesi: Gençler İslami Değerlere Önem Versin
Şanlıurfa`nın uzun yıllardır tek `Kıraat-ı Aşere` ilmine sahip Kurra Ali Bayar, İpekyol`a konuştu. Hayatını gençlere adayan Kurra Ali Bayar, ırkçılıktan uzak İslami bir gençliğin yetişmesi gerektiğine değinerek, kendisinin İslami değerleri önemseyen bir gençlik yetiştirme hayali olduğunu, ancak sağlık durumunun buna elverişli olmadığını anlattı.
 
`Ümmetin Evlatlarına Gıyabi Cenaze Namazı`
Köklüdeğişim Dergisi Şanlıurfa Temsilciliği "Suriye Ümmetin Evladıdır" konulu panel düzenledi. Panelin ardından Suriye`de katledilen masum insanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. (Ali Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir