• DOLAR 32.569
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.059
  • ...
"Anneler çocuklarını İslami bir ahlak ile yetiştirmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis İl Müftülüğü tarafından bayanlara yönelik Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Bitlis Kültür Merkezinde düzenlenen Mevlid programına yoğun katılım sağlandı. 7'den 70'e her yaştan bayanların katıldığı etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Münacat ve sinevizyon gösterimiyle devam eden programda, şiirler okundu, yarışmalar yapıldı. İlahi dinletisiyle sürdürülen programda Mevlid-i Şerif okundu.

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü M. Faysal Geylani, annelere çocuklarını İslami bir ahlak ile yetiştirmeleri hususunda tavsiyelerde bulundu. Hazreti Muhammed'in hayatının okunması ve çocuklara anlatılması tavsiyesinde bulunan Geylani, her anne ve baba üzerine düşen mesuliyeti yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Geylani, "Evde anne ve babalar olarak sorumluluğumuz var. Bu çocuklarımız ne kadar Kur'an'dan, İslam'dan, Peygamberden, ezandan, camiden, helalden, haramdan haberdardır? Bunları güzel bir şekilde okuyup, anlayıp, onlara anlatmamız lazım. Kendi nefsimiz için istediğimizi din kardeşimiz için istemek mecburiyetindeyiz." dedi.

İslam'ın şefkat ve merhamet dini olduğuna dikkat çeken Geylani, şunları söyledi: "İslam yardımlaşma, birlik, beraberlik dinidir. Birliğin ve beraberliğin olduğu yerde rahmet vardır. Onun için peygamber Efendimizin sünnetlerinden birisi de istişaredir. Merhamet edenlere Allah merhamet eder. Peygamber Efendimiz, 'Siz yeryüzündekilere şefkat ve merhametle bakın ki, gökyüzünde üzerinize rahmet yağsın.' buyuruyor. Eğer bugün insanlığa dünya dar geliyorsa Hazreti Muhammed'in (sallalahu aleyhi vesselem) bu mesajlarından uzaklaştık, yüce mesajlarını unuttuk diyedir. Bunun acı ve ıstırabını çekiyoruz."

Program yapılan dua sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir