• DOLAR 32.502
  • EURO 34.631
  • ALTIN 2480.549
  • ...
"Kültür köklerimizde cinsiyet ayrımcılığı yoktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde yaptığı konuşmada "Kültür köklerimizde cinsiyet ayrımcılığı yoktur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asırlar boyunca insanları; boyunlarına, ayaklarına, kollarına zincir vurarak kitleler hâlinde mal gibi satan ve çalıştıran, bunlar içinde kadınları ve çocukları daha da aşağılayan bir dünyanın kodlarının kendilerine ait olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, KADEM tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ne katıldı. İstanbul'da "ailenin güçlendirilmesi" temasıyla toplanan zirvede, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma gerçekleştirdi.

3.  Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nin ülke, millet, kadınlar ve tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin konusunun da "ailenin güçlendirilmesi" olarak belirlenmesini fevkalade isabetli bulduğunu kaydetti.

Kadının, ailenin hem ayrılmaz parçası hem de lokomotifi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim inancımızda ve kültürümüzde aile; kadınla erkeğin ortak sorumluluğunda teşekkül eden ve yaşayan hayati bir müessesedir. Öyle sanıldığı gibi ailede sadece ev işlerinin kadına, geçim işlerinin erkeğe yüklenmesi gibi kati bir ayrım da söz konusu değildir. Şartlara bağlı olarak, kadın ve erkek, aile içindeki görev bölümüne katkıda bulunurlar. Kadını iş hayatından, erkeği de evden tecrit eden bir anlayış, daha en başından aile kavramına darbe vurarak işe başlıyor demektir." değerlendirmesinde bulundu.

"Kültür köklerimizde cinsiyet ayrımcılığı yoktur"

Konuşmasında, Türkiye'de milletin kültür köklerinde cinsiyet ayrımcılığının olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Batı ülkelerindeki insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, hatta hayvan hakları konusundaki büyük tartışmaların gerisinde, yaşanmış çok büyük acılar, ihlaller, istismarlar vardır. Kırılma keskin olunca, tartışmalar ve bu doğrultuda atılan adımlar da aynı şekilde büyük oluyor. Bizim tarihimizde, hamdolsun böyle acı kırılmalar bulamazsınız. İnancımız da kültürümüz de buna izin vermez."

Asırlar boyunca insanları; boyunlarına, ayaklarına, kollarına zincir vurarak kitleler hâlinde mal gibi satan ve çalıştıran, bunlar içinde kadınları ve çocukları daha da aşağılayan bir dünyanın kodlarının kendilerine ait olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cenneti annelerin ayakları altına seren, kadına 'sultan' benzetmesi yapan, onlara güler yüz göstermeyi, şakalaşmayı, yumuşak olmayı, iyi davranmayı tavsiye eden bir medeniyetin böyle bir referansı olamaz." dedi.

Kadına, çocuğa, yaşlıya, engelliye, dezavantajlı diye tarif edilen kesimlere özel önem verdiklerini ifade eden Erdoğan, bu kesimlerin her birinin toplumda hak ettikleri yere gelebilmeleri için çok gayret gösterdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim dönemimizde kadınların istihdama katılma oranı yüzde 28'den yüzde 38'e, istihdamdaki kadın oranı da yüzde 21'den yüzde 30'a yükseldi. Çalışma hayatındaki 9 milyon 122 bin kadınımız, ülkemizin gücüne güç katmış, üretimleriyle, başarılarıyla yüzümüzü ağartmışlardır. Kadınlara sadece iş hayatında adalet sağlamakla kalmadık, kadına yönelik şiddetin her türlüsünü en ağır şekilde cezalandırma yoluna gittik." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir