• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
Bingöl'de 6 PKK Mensubu Ölü Ele Geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hayatını kaybeden korucunun cenaze töreninde yaptığı açıklamada, en son aldığı bilgilere göre operasyonlarda 6 civarında PKK mensubunun öldürüldüğünü, çıkan çatışmada ise 2 asker, 1 korucunun da hayatlarını kaybettiğini söyledi.
Çıkan çatışmada hayatını kaybeden korucu Ali Kalan düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi. Kalan'ın cenaze törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Ak Parti Milletvekili Eşref Taş, İl Müftüsü Mecit Can, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Mecit Can'ın, Bilal-i Habeş Camii'nde kıldırdığı cenaze namazından sonra hayatını kaybeden korucunun naaşı, Bingöl'ün Genç ilçesi Servi beldesinde bulunan Fatih Mahallesi'ndeki aile mezarlığına defnedildi. Korucunun Siirt'te asker olan oğlu Erkan Kalan cenaze töreninde tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Hayatını kaybeden korucunun mezarlığa defnedilmesinden sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yılmaz operasyonlar hakkında bilgi verdi. Yılmaz, "Dün güvenlik güçlerimizle terör örgütü elemanları arasında sıcak çatışma yaşanmıştır. 2 askerimiz ve bir de koruyucumuz olmak üzere 3 şehidimiz var. Bugün koruyucu şehidimizi burada defnettik. Diğer taraftan 5 koruyucu, 5 askeri personel olmak üzere 10 yaralımız var. Bunların durumları çok şükür kötü görünmüyor. En son terör örgütünden de 6 civarında ölü, bir de ağır yaralı var diye bilgi aldık. Operasyonlar hala devam ediyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir