• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Boş Metrobüs Reklamına Topbaş Ne Dedi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olay olan reklam filmi yayından kaldırıldı. Oyuncu Vatan Şaşmaz`ın rol aldığı ve tıklım tıkış olan metrobüsleri boş gösteren reklam filmine özellikle sosyal medyada tepki yağmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün tepkileri değerlendirdiği A Haber`e "Tabii ki reklamda gösterildiği kadar boş değil. O herhalde boş bir metrobüste reklam mahiyetinde çekilen bir çalışma. Biraz daha yoğun olabilirdi. Senaryosunu bana göstermiş olsalardı böyle yapın demezdim. Biraz daha yoğun saatleri tercih etmelerini söyledim." demişti.

Daha sonra bir açıklama yapan İBB Basın Danışmanı Ahmet Faruk Yanardağ, Kadir Topbaş`ın gerçekçi bulmadığı için reklamın yayından kaldırıldığını açıkladı.

Reklam filminin baş rol oyuncusu Vatan Şaşmaz ise epkilerin yer yer sınırı aştığını kendisini üzdüğünü söyledi. CNNTürk`te Cüneyt Özdemir`e konuşan Şaşmaz, kendisinin de güldüğü çok sayıda yorum okuduğunu fakat metrobüslerin gün içinde boş olduğunu söyledi. Şaşmaz "Sadece iş çıkış saatlerinde çok kalabalık oluyor" dedi.

Bir oyuncu olarak işini yaptığını ve filmin böyle bir tartışmaya konu olmasını hiç düşünmediğini belirten Şaşmaz, "Bana bunu oyna dediler siz de oynuyorsunuz, başka bir tasarufunuz olmuyor. Bunu yapanların düşünmesi lazım. Ama iyi niyetle çekilmiş bir film olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

İETT MÜDÜRÜ: FİLMLERİN SENARYOLARI GÖZDEN GEÇİRİLECEK

İETT Genel müdürü Hayri Baraçlı da programa telefonla katılırken reklam filmlerini gözden geçireceklerini söyledi. Baraçlı, Vatan Şaşmaz`ın da önerisiyle yeni daha farklı reklam filmleri çekilebileceğini vurgularken tek amaçlarının toplu taşıma kültürünü geliştirmek olduğunu belirtti.

REKLAMDA NE VAR?

Reklamda oynayan Vatan Şaşmaz, özel aracına binmeyip "boş" metrobüse itiş kakış olmadan rahatça binip, oturarak yolculuk yapıyor.

 

Reklam filmiyle ilgili iki gündür çalkalanan sosyal medyada yazılan yorumlar

- Vatan Şaşmaz`ın oynadığı iett reklamını, sürreal bi`çalışma olarak çok beğendim, adeta hayran kaldım.

- Vatan Şaşmaz`ın İETT Metrobus Reklamında Ne kadar İyi tanıtıyolar.Gelin Bırde Bana Sorun Ne Kavgalr,Ne Küfürler,Ne İnsanlar Doldu Taştı,Ezildi

- iett V Şaşmaz`ın evinin önünden boş geçen metrobüs hattı yaptı da haberimiz mi yok!metrobüsün keyfini şaşmaz sürüyor sloganı pek yakışır:)

- Vatan Şaşmaz`ın boş metrobüste salınmasına şaşırmadım (05.30`ta bindiyse), ama İETT şoförüne selam verip karşılık alması beni şoke etti.

- İETT`nin şaka gibi tanıtım videosunda bir şeyi "atlamışlar".. Hostes gelip, yolcuya kahvaltıda "omletinizi neli istersiniz?" diye sormuyor

star

Bu haberler de ilginizi çekebilir