• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
"Adaleti katledenler hakkında gerekli işlemler yapılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Atatürk'e hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan ve daha sonra yapılan itirazlar sonucu adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Emine Şahin'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Elibüyük, adaleti katledenler hakkında gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Edirne'de 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinliklerinin yapıldığı alandan geçerken, "bu bir kıyamdır, kıyam yalnız Allah için yapılır" dediği için tutuklanan Emine Şahin'i beraberindeki bir heyet ve avukatlarla ziyaret eden HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, ziyaret sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekti.

Elibüyük yaptığı paylaşımda, "M. Kemal'e alenen hakaret suçlamasıyla tutuklanan Emine Şahin'i avukatlarımızla beraber cezaevinde ziyaret ettik. İşin içerisinde bir provokasyon var fakat Emine Şahin tarafından yapılan bir provokasyon değil! Birileri tarafından tasarlanmış ve genç hanımefendi de kurban seçilmiş. 10 Kasım günü M. Kemal için yapılan saygı duruşu esnasında Emine Şahin sadece etrafındaki insanlar tarafından duyulacak bir sesle 'bu bir kıyamdır' şeklinde bir söz sarf ediyor. Bunu duyan bir gazeteci hemen polislere bunu aktarıyor ve polisler Emine Şahin'i gözaltına alıyorlar." ifadelerine yer verdi.

"Puta tapıyorsunuz" gibi ifadeler tamamen uydurulmuş cümleler olduğunu ve Emine Şahin'in sadece kameralara yansıyan görüntülerde olduğu gibi insanlara uyarı niteliğinde M. Kemal'in batılı kanunları getirdiği yönünde, aslında o an ki korkudan ifade edemediği sözlerin olduğuna da dikkat çeken Elibüyük, şu ifadeleri kullanandı:

"Söz konusu olaydan sonra 110 avukat ortak bir kararla Emine Şahin hakkında uydurdukları ifadelerle beraber savcılığa suç duyurusunda bulunuyorlar. Ortada uydurulan cümlelerde dahi tutuklanmasını gerektiren herhangi bir hakaret bulunmamasına rağmen Emine Şahin hukuksuz bir şekilde tutuklanarak cezaevine gönderiliyor. İşin aslını evire çevire M. Kemal'e hakarete getiren bu kripto kişiler oluşturdukları algıyla net bir şekilde insanımıza gözdağı vermeye kalkıyorlar. Aslında yaptıkları bu pervasızlıkla kendileri M. Kemal'e hakaret ediyorlar. Olayda parmağı bulunan gazeteci, avukatlar ve bu kararı alan savcı ve hâkimler hakkında soruşturma başlatılması gerekmektedir. Ülkemizde bulunan hassas konuları kaşıyıp halkımız arasında ayrıştırıcı bir zemin hazırlamaya çalışan bu kişiler suç işlemişlerdir."

Emine Şahin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra da açıklama yapan Elibüyük, "Emine Şahin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış. Bu yeterli bir karar değil. Adaleti katleden ve ülkemizde ayrıştırmaya neden olan bu hukuksuzluğun müsebbibi hakim, savcı ve avukatlar hakkında gerekli işlemler yapılmalıdır ki bir daha kimse kendini hukuktan üstün görmesin." ifadelerini kullandı. (Nizamettin Aşkın-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir