• DOLAR 34.572
  • EURO 36.268
  • ALTIN 2972.278
  • ...
Diyarbakır`da aileyle ilgili çalıştay düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile kurumunun önemini anlatmak ve bu kurumu yok etmeye yönelik çalışmalara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Diyarbakır'da Aile Hukukundaki Sorunlar ve Çözüm Çalıştayı gerçekleştirilecek.

Aile Platformu tarafından düzenlenecek çalıştay, saat 13.00'te Yenişehir ilçesindeki Diyarbakır Öğretmenevi'nde başlayacak.

Konuyla ilgili olarak Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarına bilgilendirme yapan Aile Platformu Genel Başkanı Adem Çevik, aileyi yıkan yasaların kalkması için gerçekleştirecekleri çalıştaya herkesi davet etti.

Çevik, "Malumunuz, son 15 yılda 10 milyon evlilik oldu ama TÜİK raporlarına göre, yaklaşık 2 milyon boşanma var. Bu, Türkiye için bir afet. Geleceğimiz ve aile tehlikede. Hatta devletimiz tehlikededir. Aile giderse devlet de gider. Dağılmış, parçalanmış ailelerin çocuklarında da uyuşturucu bağımlılığı, suça meyil, şiddet olabiliyor. Sahipsiz olmalarından dolayı cinsel istismara uğrayabiliyorlar. Toplumsal olarak bu konu, kanayan yaramız. Zaten Allah, 'Aileni ateşten koru.' diyor. Biz, bu sorunun sadece Türkiye'nin, sadece Müslümanların değil; tüm ümmetin, hatta insanlığın sorunu olduğunu düşünüyoruz." dedi.

"Türkiye'de aileyi yıkan kanunlar yürürlükte"

Aile kurumuna yönelik küresel anlamda bir savaş olduğunu dile getiren Çevik, şunları söyledi: "Maalesef Türkiye'de de aileyi yıkan kanunlar yürürlükte. Mesela 6284 diye bir kanun var. Delile, şahide gerek kalmaksızın, kadının beyanı esas alınarak ve sanki kadın yalan söylemez diye babalar, bir iftiraya kurban gidiyor. Babalar 6 ay evden uzaklaştırılıyor. O yuva tekrar birleşir mi? Mümkün değil. Bu şekilde bir yılda şiddet iddia ve iftirasıyla 200 bin vakıa var. Tabi ki şiddet de var ama oransal olarak bu rakamlar kesinlikle yüzde 5 ya da 10'u geçmemektedir. 200 binin 140 bini de boşanmayla sonuçlanıyor. Bunun sonucunda biz, '6284 sayılı kanun kesinlikle değişmeli.' diyoruz. Eğer değişmiyorsa ıslah edilmeli. Nasıl? Delil ve şahit mecburiyeti getirilmeli." (Hamza Adiyaman, Muhammed Said Aksoy - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir