• DOLAR 32.562
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2426.32
  • ...
Bakan Kurum: Ağrı gelişmişlik bakımından 80`inci sırada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde havayolu ile Ağrı'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Mimar ve Mühendisler Birliği ile bir araya gelen Bakan Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fırat Mahallesi'ndeki TOKİ çalışmaları ile ilgili etüt çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Kurum, "Hak sahiplerinin yüzde 50'si ile anlaşma sağlanması halinde kentsel dönüşüm çalışmaları tekrar başlayacak. Kentsel dönüşüm ile ilgili başka bir bölge Yüzüncü Yıl Mahallesi burası yaklaşık 250 hektar, 2 bin 982 hak sahibi mevcuttur. Bu mahallede kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüzce gerekli etüt çalışmalarımız yapıldı. Yapılaşma zemin arı 2'yi geçmeyecek şekilde planlanacak ve hak sahipleri kendi içerisinde dönüşümü kendileri sağlamış olacak." dedi.

Devlet Hastanesinin yanında bulunan toplu konut mülkiyeti için de 100 bin metrekare alanı Sağlık Bakanlığına tahsis ettiklerini belirten Kurum, Ağrı'da kadın doğum hastanesi yapılması için bu alanı Sağlık Bakanlığına tahsis ettiklerini anlattı.

Bir diğer projelerinin 100 Günlük Eylem Planı kapsamında millet bahçesi projesi olduğunu aktaran Kurum, "Yaklaşık 110 dönüm alanda Abide Mahallesi'nde valimizle buranın arazisinin tahsisini gerçekleştirdik. Bir kısım hazine arazisinin de tahsisini gerçekleştirdik. Belediyemizce millet bahçesi projesi gerçekleştiriliyor." ifadelerini kullandı.

"Ağrı 81 ilimiz arasında gelişmişlik bakımından 80'inci sırada"

Ağrı'nın arasındaki gelişmişliğine değinen Bakan Kurum, "Ağrı 81 ilimiz arasında gelişmişlik bakımından 80'inci sıradadır. Nüfusuna baktığımızda yaklaşık 600 bin neredeyse büyükşehir belediyesi statüsüne gelmiş durumdadır. Bu manada biz sadece Tutak ilçesinde değil Ağrı genelinde bir çevre düzeni planı yapmak istiyoruz. Ağrı'da kentleşme oranı yüzde 53, Türkiye ortalaması yaklaşık yüzde 88. İleriki süreçte bu kırsal nüfusun şehir merkezine geleceği öngörüsü ve talebi var. Biz bugün şehri doğru planlarsak gelecek nesillere daha doğru bir şehir bırakmış olacağız. O manada hem sanayisinin gelişmesi anlamında hem de üretim tesislerinin yapılması anlamında milli emlaka hazine ekonominin artırılması adına da gelişmişlik anlamında şehrin hak etiği yere daha yukarılara çıkması anlamında bu çalışma bizim için önem arz ediyor." şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir