• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Muhtaçlar yararına kermes düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptıkları eğitim ve kültür faaliyetleri ile adını duyuran Siirt Sevgi pınarı Derneği tarafından, muhtaç aileler yararına 3 gün sürecek bir kermes açıldı.

Siirt merkez Güreş Caddesi'nde açılan ve 6 Kasım Pazartesi gününe kadar sürecek kermeste, gıda, giyim, ayakkabı, çeyizlik, züccaciye, yöresel ev yemekleri ve çeşitli ürünlerin yer aldığı reyonlar bulunuyor.

Fakir ve muhtaçlar yararına düzenlenen kermeste birçok ürün sergilenirken, halkın kermese yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Düzenlenen kermes ile ilgili İLKHA'ya bilgi veren Siirt sevgi Pınarı Derneği Başkanı Sabahattin Keleş, kermesten elde edilecek gelirle fakir ve muhtaç ailelere yardım edeceklerini söyledi.

"Namaz kılanlardan değildik ve fakirleri doyurmazdık"

Allah'ın Kur'an'da fakirlere bakmamanın cehenneme girme sebeplerinden biri olarak bahsettiğine vurgu yapan Keleş, fakirlere yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Keleş, "Amacımız bir nebze de olsa fakir ve muhtaç ailelere yardımcı olabilmektir. Biliyorsunuz Rabbimizin Kur'an-ı Kerim'de buyurduğu gibi, Müdessir süresinde cehennemliklere şu şekilde soruluyor; 'Sizi cehenneme sokan nedir?' Onlar da cevaben;  'Bizler namaz kılanlardan değildik ve fakirleri de doyurmazdık.' İşte bu şiarla yola çıktık, fakir ailelere yardımcı olabilmek için bu kermesimizi açtık. İnşallah fakirler için elimizden geleni yapacağız." dedi.

"Amacımız fakirler ve zenginler arasında köprü olabilmektir"

"Bizim bir başka amacımız insanlara ve sivil toplum kuruluşlarına bu konuda öncülük etmek" diyen Keleş, "Fakirler ile zenginler arasında köprü olabilmektir. Kermesimiz inşallah 3 gün boyunca açık olacak. Allah'ın izni ile 3 gün boyunca açık kalacak kermesimize sizlerin aracılığı ile bütün Siirt halkını davet ediyoruz. Bir nebze de olsa fakirlerin yaralarına merhem olsunlar." İfadelerini kullandı. (Murat Orhan-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir