• DOLAR 32.571
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.09
  • ...
15 milyon Müslüman Kerbela`ya akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kerbela valilik konseyinden yapılan açıklamada, şimdiye kadar 15 milyon ziyaretçinin Irak'a gittiği, ziyaretçi sayısının giderek arttığı belirtildi.

Kerbela valilik konseyi sekreteri Mahfuz El-tamimi yaptığı açıklamada, Kerbela'nın 4 milyondan fazla Irak'lı olmayan ziyaretçiye evsahipliği yaptığı, ziyaretçilerin birçoğunun İranlı olduğunu bildirdi.

Iraklı yetkili açıklamasının devamında ziyaretçilere hizmet sunmak amacıyla Kerbela valiliğinin tüm imkanlarını seferber ettiğini söyledi.

Dün de Kerbela Vali Yardımcısı Ali Mayali, Erbain yürüyüşünün güvenliğini 30 bin kişiden oluşan güvenlik güçleri temin ettiğini belirtti.

İran'da Erbain merasimleri

İran güvenlik güçleri komutanı Tuğgeneral Hüseyin Eşteri de 1 milyon 800 bin İran'lı ve 150 bin yabancı ziyaretçinin Mehran, Çezzabe ve Şelemçe sınırları üzerinden Irak'ın Kutsal Külliyelerine gittiklerini belirtti.

Eşteri, Irak'tan İran'a dönen ziyaretçi sayısının şimdiye kadar 500 bin olduğunu, halihazırda İranlı ziyaretçilerinin birçoğunun yurda dönmekte olduklarını ifade etti.

İran'ın bir çok noktasında da Müslümanlar, Hazreti  Hüseyin'in şehadetinin 40'ıncı günü olan Erbain dolayısıyla adeta yasa büründü.

İranlılar, başkent Tahran'da olmak üzere İran'ın genelinde, matem meclisleri ve etkinlikler düzenledi, gözyaşları döktü.

İran'ın kuzey doğusunda yer alan Meşhet'te İmam Rıza Türbesi, Tahran'ın güneyinde Kum'daki Hazreti Fatıma ve Ahmet Bin Musa türbeleri ve Şiraz'daki Şahçırağ Türbesine de on binlerce Müslüman akın etti.

Irak'tan ve İran başta olmak üzere farklı ülkelerden milyonlarca Müslüman, Hazreti Hüseyin'in şehadetinin 40'ıncı günü olan Erbain'e birkaç gün kala aşamalı olarak Kerbela'ya gelip, ziyarette bulunduktan sonra geri dönüyorlar.

Erbain nedir?

Erbain, dünyadaki en büyük anma merasimlerinden biri olarak biliniyor. Erbain, Hicrî takvime göre Aşura Günü'nden 40 gün sonraya denk gelen Safer ayının 20'inci gününe verilen isimdir. Bu günde, Muharrem ayının Onuncu günü olan Aşura Günü'nde Kerbela'da şehid edilen İmam Hüseyin ve 71 yareninin anısını canlı tutmak için anma törenleri düzenlenmektedir. (İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir