• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
Hizan`ın güzellikleri fotoğraflara yansıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizan Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl  "Hizan'da Yaşam" temalı foto maratonun 4'ncüsü düzenlendi. Türkiye'nin farklı illerinden gelen yaklaşık 200 fotoğrafçı, yarışma kapsamında ilçenin tarihi, doğa ve yaşamını fotoğrafladılar. Birbirinden güzel karelerin çekildiği yarışmada, dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Güneşin doğuşuyla köyleri gezmeye başlayan katılımcılar, doğanın oluşturduğu renk cümbüşüyle bütünleşen taş evlerin ve doğal güzelliklerin fotoğraflarını çekti. En güzel kareleri yakalamak için 3 gün boyunca çalışan fotoğraf severler, Hizan'ın yaşan ve doğasına hayran kaldıklarını belirttiler.

Hizan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu, "Hizan'da Yaşam" konu 4'ncü foto maraton yarışmasına Türkiye'nin farklı illerinde birçok fotoğraf severin katıldığını belirtti.

Hamitoğlu, "İlerleyen yıllarda daha ses getirecek yarışmalar yapmayı düşünüyoruz. Belki uluslararası foto maratonlara yelken açabiliriz. Hizan, fotoğraf sanatı açısından malzemesi fazla olan bir ilçedir. Köylerin mimarisi, evlerin yapısı ve çeşitli bitki örtüsü farklılık gösteriyor. Yarışmacılarımız bunları fotoğrafladı. Ortaya çok güzel çalışmalar çıktı." dedi.

Kayseri'den jüri üyesi olarak yarışmaya katılan Hüseyin Taşgın'da ilçenin el değmemiş yapısının fotoğraflandığını dile getirerek şunları söyledi: "Hizan'ın kesinlikle gelip görülmesi gereken bir yerdir. Tahmin ettiğimden çok daha güzel bir yer. Bölge halkının fotoğrafa bu kadar ilgili olacağını düşünmüyordum. Fotoğraf çekmeye gittiğimiz her yerde bize yardım etmek için herkes seferber oldu. Mevsim itibarıyla da çok güzel fotoğraflar çekildi."

Atlas Dergisi Fotoğraf Editörü Yıldırım Güngör ise Türkiye'yi en çok gezenlerden biri olduğunu hatırlatarak, en misafirperver ve cana yakın insanların burada olduğunu, gördükleri ilgi ve alakadan dolayı memnun kaldıklarını ifade etti.

Katıldığı birçok yarışmada derece alan ve çektiği fotoğraflarla dikkat çeken Tarhan İrtem'de Hizan'ın çok güzel bir ilçe olduğunu, doğası ve yaşamıyla dikkat çeken bu ilçede, güzel fotoğraf karelerini yakaladıklarını belirtti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir