• DOLAR 32.46
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2385.575
  • ...
Mardin`i 10 ayda 3 milyon kişi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dinlerin, dillerin ve kültürlerin yüzyıllardan beridir iç içe ve kardeşçe yaşandığı, taşların oya gibi işlendiği, tarihi camileri, medreseleri, manastırları ve antik kentleriyle son yılların gözde şehri olan Mardin, turizmin gözde mekânları arasında yerini aldı.

Tarihi kentte konaklayan turistler, inanç turizmi kapsamında en çok Hazreti Muhammed'in (Aleyhisselam) ayak izinin bulunduğu Sitti Radviye Medresesi, Sakal-ı Şerif'in bulunduğu Ulu Cami, Zinciriye ve Kasımiye Medresesi'ni geziyor.

Açık hava müzesi Mardin'de konaklayan turist sayısında büyük artış yaşanıyor. Kentte 2016 yılında 4 bin 370'i yabancı olmak üzere toplam 90 bin 20 kişi konaklamıştı. 2017 yılında ise 237 bin 622'si konaklayan olmak üzere günübirlik ziyaretçilerle birlikte tarihi kenti ziyaret eden turist sayısı 600 bini buldu. 2018 yılın ilk 10 ayında ise bu rakam 3 milyona yaklaştı.

Turist bakımından şehrin bu sene iyi bir çıta yakaladığını ve bu ziyaretleri yılın geneline yayacaklarını aktaran Mardin Valisi Mustafa Yaman, "Yılbaşından bu yana, yatılı ve günübirlik şehrimizi ziyaret eden misafir sayımız yaklaşık 3 milyon." dedi.

Yaman, "Son iki yıldır bu şehre huzur ve güven hâkim oldu. Vatandaşlarımız ve esnaf bu durumdan oldukça memnun. Herkesin yüzü gülüyor. Bu kararlılığımız devam edecek."

Otellerde yer kalmadığına işaret eden Yaman, şunları söyledi:

"Hafta sonları bütün yataklı tesisler dolu. Şu ana kadar yatılı gelen misafir sayımız da 400 bini aştı. Günü birlik gelen ise 2 milyonun üzerinde. Yatılı ve günübirlik gelenlerle birlikte yaklaşık 3 milyon turist Mardin'i ziyaret etti. Yılsonuna kadar bu rakamın daha da artacağını biliyoruz. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre ekim ayında bütün oteller dolu. Oteller gelen rezervasyonları karşılayamıyor. Mardin, son bir buçuk yıldır Türkiye'de merak edilen ve gezilmek istenen şehirlerarasında yer alıyor. Bunu da hep beraber görüyoruz. İnşallah bu böyle devam edecek. Hedefimiz daha yüksek rakamlar inşallah."

Turizm yatırımcılarının şehre ilgi duyduğunu vurgulayan Yaman, "Bunun yanında daha sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Turizm yatırımları için Türkiye'nin diğer illerindeki yatırımcılarımız Mardin'e ilgi duyuyor. Biz de kendilerine destek vereceğiz." şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir