• DOLAR 32.514
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2475.501
  • ...
"Mazlum Coğrafyalar" temalı fotoğraf sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunan İhya ve İmar Gençlik Kulübü üniversite öğrencileri tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla "Mazlum Coğrafyalar" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Kampüsü Sosyal Tesisler önündeki alanda açılan fotoğraf sergisine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Yapılan fotoğraf sergisi etkinliği hakkında bilgi veren İhya ve İmar Gençlik Kulübü Başkan Yardımcısı Bilal Yıldız, fotoğraf sergisi açmadaki amaçlarının Müslüman coğrafyalarda yaşanan zulümleri üniversiteli gençlerin gündemine taşımak olduğunu söyledi.

Yıldız, "Etkinliğimizin amacı mazlum coğrafyalarda yaşanan zulümleri, bunlardan habersiz olan gençlere hatırlatmaktır. Elimizden bir şey gelmiyorsa bile yaşanan bir zulmü duyurmak bizim üzerimize farzdır. Neden bu durumdayız? Bugün bu coğrafyalarda oluşan tablonun sebebi İslam değil, Müslümanların İslam'ı gerektiği gibi yaşamamalarıdır. Bunun diğer bir sebebi de Batı'nın aramızdaki Müslümanlar arasındaki farklılıkları kışkırtmasıdır. Eğer biz Müslümanlar olarak farklılıklarımızı birer zenginlik addedersek bu hazin tablonun seyri Allah'ın izniyle değişecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir