• DOLAR 32.566
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2443.469
  • ...
Engelli öğrenciler cami ve din görevlilerini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi'de özel bir rehabilitasyon merkezinde öğrenim gören bedensel öğrenciler "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Çarşı Cami ve İlçe Müftülüğünü ziyaret etti.

Çarşı Cami İmam Hatibi Muhammed Tuncer tarafından karşılanan öğrenciler, caminin içerisini gezdi. Tuncer, öğrencilere camide namazın kılınışını, camide bulunan Harim, Mihrab, Minber ve Vaaz kürsüsü hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ardından öğrenciler, İlçe Müftülüsü Hüseyin Elçi olmak üzere din görevlilerini ziyaret etti. Günün anlam ve önemine binaen öğrencilere ve özel kurumun yetkililerine hitaben konuşan Elçi, İslam'ın engellilere verdiği öneme değindi.

Hazreti Muhammed'in (salallahu aleyhi vesellem) engellilere verdiği değeri bir anekdotla anlatan Elçi, "Hazreti Muhammed Medine dışına çıktığı vakit, onca sahabe varken görme engelli olan Abdullah Bin Ümmü Mektum'u yerine vali vekili olarak görevlendirmiştir. Peygamberimizin namaz kıldırdığı, ayağını bastığı, Rabbiyle konuştuğu yerde, Mescid-i Nebevi'nin mihrabında sahabe-i kirama namaz kıldırmış ve imamlık yapmıştır. Bu hadise Peygamberimizin engellilere verdiği önemi apaçık gösteriyor." dedi.

Ziyaret toplu çekilen hatıra fotoğrafının arından sona erdi.

Ziyaretin arından açıklamada bulunan özel rehabilitasyon Müdürü Ziya Tosun, engellilerin toplumda hatırlanmasını istediklerini belirterek, "Bugün engelli kardeşlerimize birlikte 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle İle Müftülüğüne ziyarette bulunduk. Kendileriyle çok güzel sohbetler yaptık. Gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Temennimiz odur ki böyle güzel günlerde engelli kardeşlerimizin hatırlanmasıdır." ifadelerini kullandı.

Bedensel engelli Dilan Acer, güzel bir etkinlik yaptıklarını belirterek sevindiklerini söyledi.

Asıl engellilerin kalp, vicdan ve duygudan yoksun kişilerin olduğunu belirten Çarşı Cami İmam Hatibi Muhammed Tuncer, herkesin birer engelli adayı olduğunu ifade etti.

Tuncer, "Engelli kardeşlerimiz 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle bizleri ziyaret ettiler. Bizde bu ziyaretlerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Aslında onlara nasıl engelli demek ne kadar uygundur bunu da tartışmak gerek. Bunlar engelli değildir. Onların engelleri sadece belli azalarında olan engellerdir. Önemli olan insanın kalbinin, beyninin ve duygularının engelli olmamasıdır. Şunu da unutmamız gerekir ki, bizlerde birer engelli adayıyız." diye konuştu (Ahmet Uçar - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir