• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Kur`an kursu öğrencileri resim sergisi açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre İlçe Müftülüğüne bağlı Hafızlık ve Yatılı Kur'an Kursunda eğitim alan öğrenciler, Sanat Sokağı'nda çizdikleri resimleri sergiledi.

Aldıkları 6 aylık bir eğitimden sonra öğrenciler, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" vesilesiyle çizdikleri 150 tabloyu 3 gün süre ile Cizre Sanat Sokağı'nda sergileyecek.

Sergiyi ziyaret eden İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, öğrenciler ile bir süre sohbet ettikten sonra yaptığı açıklamada, Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla düzenlenen sergide öğrencilerin, Kudüs, cami, âlim ve çevreye karşı sorumluluki ile madde bağımlılığına karşı duruşlarını çizime işlettiklerini söyledi.

Yılmaz, "Cizre Müftülüğümüze bağlı yatılı ve hafızlık Kur'an kurslarında okuyan yaklaşık 400 talebemiz var. Talebelerimiz yaklaşık 1 yıldır resim dersi aldılar. Çocuklarımız hem hafızlık yapmakta hem de okula gitmektedirler. Hem resim gibi benzeri etkinlikler yapmaktadırlar. Bugün bu meydanda 150'ye yakın tablo var. Ressam Mehmet hocamız önderliğinde resim sergisi açıldı. Kur'an Kursu okuyan çocuklarımız maharetlerini sergilediler. Düşüncelerini resimlere yansıtmaya çalıştılar. Kimi zaman Kudüs'ü işlediler, kimi zaman cami ve âlimlerin resimlerini nakşetmeye çalıştılar, kimi zaman çevreye karşı vazifelerimizi, kimi zaman bağımlılığa duruşumuzu, düşüncülerimizi resimlere yansıtmaya çalıştılar." dedi.

Özellikle camiler haftası nedeniyle resim yarışması yaptıklarını ifaden eden Yılmaz, "Resim yarışmamızın konusu camiler ve âlimler idi. Üçüncü olan resmimiz Ali Kuşçu'nun resmidir. Ali Kuşçu, astronomide meşhurdur. Bir tarafta Kur'an'ın harfleri, bir tarafta matematik bilimleri. İkinci olan resmimiz camiye ait. Cami, bir âlim şeklinde tasvir edilmiş. Birinci olan resmimiz de bir tarafta ulu cami, bir tarafta da Mevlana'nın resmi. Âlimler ve camiler birbirini tamamlamakta. Bu şekilde de camiler haftasında hem öğrencilerimizin yaptığı resimlerle bu sergiyi açmış olduk." ifadelerini kullandı.

İlçe Müftüsü Yılmaz verdiği eğitim ile öğrencilere ders veren ressam Mehmet Aydın'a teşekkür plaketini takdim ederek, başarılar diledi.

Çizdiği resimleri sergileyen Kur'an Kursu ve hafızlık öğrencilerinden Sümeyye Zenger, 6 aylık bir eğitimin ardından çizdikleri resimleri sergilediklerini anlatarak, vatandaşların beğenesini topladıklarını söyledi.

Ayrıca etkinliğe; Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ile Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan da katıldı. (Ahmet Uçar - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir