• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Balık Gölü 4 Mevsimi Bir Arada Yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Doğubayazıt ilçesine 70 km uzaklıkta bulunan balık gölü çevresindeki köy ve mezralarda kar yağışları etkisini göstermeye devam ediyor.

 

Takvim yaprakları 20 Nisanı göstermesine rağmen balık gölü çevresindeki Bezirhane Köyüne bağlı Samanlı Mezrasında kar yağdı. Tam bahar geldi denirken, kar yağışı dün öğleden sonra tekrar yağmaya başladı. Kar yağışı akşama doğru yağmura dönüştü.

 

Yurt genelinde şiddetli soğuklarla geçen kış mevsiminde samanlı mezrasında aşırı kar yağışı ve tipiden dolayı ulaşım sağlanamazken, karların erimesiyle köy yolu çamur batağına dönüştü. Son bir hafta içerisinde köy içerisinde karları eriyip çamura dönüşmesinden dolayı bir ev ve bir ahır gündüz vakti çöktü. Gündüz vakti ev halkının dışarıda çalışması, hayvanların çayırlarda otlaması vesilesiyle can kaybı yaşanmazken küçük çapta mal kaybına neden oldu.

 

Köy yolunun toprak olmasından dolayı çamur yatağına dönüşen samanlı mezrası yolu ulaşımda aksaklıklara neden oluyor. Samanlı mezrası sakinleri bu mağduriyetlerin giderilmesi hususunda yetkililerden yardım talep ediyor. (Ramazan Zeren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir