• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
Gaziantep merkezli FETÖ operasyonu: 9 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu düzenlendi. Operasyonda başkalarının üzerine kayıtlı olan GSM hatlarında kripto haberleşme programı ByLock kullandıkları iddiasıyla 9 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, Gaziantep merkezli, İstanbul, Adana ve Kilis'te düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 9 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, "FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik çalışmalar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen operasyonlarda, FETÖ/PDY terör örgütüne müzahir şahısların kendi aralarında haberleşmek amacıyla başkalarının üzerine kayıtlı GSM hatlarında kripto haberleşme programını ByLock kullandıkları tespit edilen şüpheli şahıslara yönelik Gaziantep merkezli, İstanbul, Adana ve Kilis illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 9 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup, adli tahkikatı devam etmektedir." denildi.

Gaziantep'te sahtecilik ve kaçakçılık operasyonu: 5 gözaltı

Öte yandan Gaziantep'te sahte para imalathanesine düzenlenen operasyonda sahte dolar banknotu, Irak dinarı, baskı, şablon ve kesim aletleri ile 30 ton kaçak çay ele geçirildi. Operasyonda 5 kişi de gözaltına alındı.

Konu ile ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sahte para basan ve gümrük kaçağı çay satan kent merkezindeki 4 adrese operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda arama yapılan adreslerde, Gümrük Muhafaza Müdürlüğüne ait sahte 76 mühür, 30 ton kaçak çay, 136 dijital kamera, 69 sahte 25 bin Irak dinarı, 40 A4 kağıdına basılı vaziyette sahte 100 dolar banknotları, sahte dolar basımında kullanılan çok sayıda şablon filigram ve hologram, pozlama, lazer baskı ve kesim aletleri, 4 çay presleme ve paketleme makinesi, bir kurusıkı tabanca, bir av tüfeği ile bir bilgisayar ele geçirildi.

Malzemelere el konulurken isimleri açıklanmayan 5 kişi de gözaltına alındı. Kaçakçılık ve sahtecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından jandarmaya götürüldü. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir