• DOLAR 32.604
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2430.598
  • ...
"Batman`da anız yakma oranlarında azalma var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kentte anız yangınları konusunda yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

Açıklamada, ürün hasadından sonra anızların yakılmasının, çevre ve toplum sağlığı, kamu düzeni, halkın güvenliği ve esenliği ile kamu malları üzerindeki olumsuz etkilerinden dolayı Batman sınırları içerisinde yasaklandığı belirtildi.

Anız yakılmasının hava kalitesini düşürdüğü, arazi verimliliğini ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği, karayollarında görüş mesafesini azaltıp kazalara sebep olduğu sebebiyle anızın önlenmesinin elzem olduğu vurgulanan açıklamada, anız yakanlara idari para cezasının verildiği kaydedildi.

Açıklamada, 2015-2017 yıllarında ülke genelinde anız konusunda uygulanan idari yaptırımların yaklaşık yüzde 20'sini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından uygulanan idari yaptırımların oluşturduğu bildirildi.

Açıklamada, 2015 yılında idari yaptırım uygulanan 23 kişiye 240 bin 32 TL para cezası, 2016 yılında idari yaptırım uygulanan 172 kişiye 231 bin 367 TL para cezası ve 2018 yılı eylül ayına kadar idari yaptırım uygulanan 8 kişiye 10 bin 86 TL para cezası kesildiği belirtildi.

Anız konusunda 7/24 esaslı denetim yapıldığı vurgulanan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Son dönemlerde yapılan denetimlerde ilimiz sınırları içerisindeki anız yakılma olaylarında önceki yıllara göre ciddi oranlarda azalma olduğu gözlemlenmiştir. Eylül ayında yapılan denetimlerde Batman ili sınırları içerisinde anız yakma olaylarının nispeten az olduğu; ancak Diyarbakır iline bağlı Bismil ve Silvan ilçelerinde büyük oranda anız yangınları olduğu tespit edilmiş, ilçe sınırlarının ilimiz sınırlarına yakın olmasından dolayı rüzgârın da etkisiyle ilimiz ciddi oranda bu yangınlardan etkilenmektedir. Söz konusu bölgeler ilimiz sınırları dışında kaldığı için İl Müdürlüğümüzce müdahale edilememektedir." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir