• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Engelsiz Kafe" ile engeller unutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Belediyesi tarafından 14 Mayıs 2018'de engellilere yönelik açılan "Engelsiz Kafe ve İpek Satış Mağazası" kısa sürede halkın ilgi odağı oldu.

İpekyolu Belediyesini tarafından oluşturulan ve engellilerin istihdam edildiği kafede, ayrıca engelliler tarafından yapılan ürünler de satışa sunuluyor.

"Engelsiz Kafe'yle engellerini aşmaya başladılar"

Konuyla ilgili konuşan kafe görevlisi Seda Düger, "Burada her kategoride engelli öğrencimiz var, hepsi farklı bölümlerde çalışıyorlar; mutfakta, kasada... Zaten burada işe başladıklarından sonra yavaş yavaş öz güvenlerini ellerine almaya başladılar. Gerçekten bir şeyler yaptıklarını hissettikten sonra buraya daha çok mutlu bir şekilde başladılar. Hepsinde o mutluluk enerjisini görüyoruz. Zaten müşterilerimiz geldikçe onlar da her geçen gün biraz daha engelli oldukları bilinci bir tarafa bırakıyorlar. Engelli öğrencilerimiz engelsiz kafeye başladıktan sonra biraz daha engellerini aşmaya başladılar. Burada engel yok. Her geçen gün engelleri biraz daha kaldırıyoruz. Hepsi bir şeyler yapa bildiklerini gördükten sonra daha öz güven sahibi oluyorlar." dedi.

"Bu çalışmanın yaygınlaşması Van için iyi olur"

Kafenin açılma amacını anlatan Düger konuşmasını şöyle sürdürdü: "Engelleri kaldırarak engelsiz bir yaşam sunabilmek için yapıldı. Aslında engelli vatandaşlarımızın da bir şeyler yapabildiklerini ve hayatımızda hiçbir şeyin engel olamayacağını düşünerek, engelli vatandaşlarımızın üzerinde olan engel bilincini bu tür çalışmalar ile kaldırabileceğimize inanıyoruz. İpekyolu Belediyesi olarak, Van'da bir öncelik yaptık ve İpekyolu Belediye Başkanımız Cemil Öztürk'te engellilere büyük ölçüde destek veriyor. İnşallah devamı gelir, diğer belediyelerimizde buna destek verir ve engelleri büyük ölçüde kaldırmış oluruz." diye konuştu.

"Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördük"

Vatandaşların kafeye gün geçtikçe daha çok ilgi gösterdiğini ifade eden Düger, "Açılıştan sonraki ilk ay vatandaşlar sanki müze gibi gelip bakıp gidiyorlardı. Şimdi artık ürünlerimizi satın almak, kitap okumak, keyif yapmak ve stres atmak için gelmeye başladılar. İnanıyorum ki tanıtımımız daha iyi olursa katılım da daha fazla olacaktır." şeklinde konuştu.

"Engelli Kafe'lerin daha yaygınlaşması gerek"

Engelli Kafe ile ilgili memnuniyetini dile getiren Salih Duman isimli vatandaş ise şöyle konuştu:

"Engelsiz Kafe'de sunulan hizmeti çok beğendim, özellikle engelli kardeşlerimizin çalışma alanlarına katılması, toplum tarafından dışlanmayıp, bir şekilde iş hayatında olmaları, çok güzel ve çok anlamlı buluyorum. Bunun için bu çalışmayı gerçekleştiren İpekyolu Belediyesine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışma sadece İpekyolu Belediyesiyle sınırlı kalmaması gerek, Van'da bütün ilçelerde bu çalışmanın yürütülmesi çok anlamlı olur." (Yunus Tuğrul-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir