• DOLAR 32.517
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.876
  • ...
Okul önlerini mesken tutan Zehir Tacirlerine Dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol / DOĞRUHABER

Okulların açılmasına az bir zaman kaldı. Aileler alışveriş telaşında iken birileri de çocukları nasıl zehirleyeceklerinin hesaplarını yapıyor. Okul önlerine kadar gelen ve geleceğimiz olan çocukları elimizden alan torbacı diye tabir edilen zehir tacirlerine karşı önlem alınmalı. Temiz Toplum Derneği ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu yöneticileri, okul önlerindeki tehlikeye dikkat çekti. Gazetemize konuşan TTD Genel Sekreteri Ferhat İlhan, “Maalesef zehir tacirleri okulları yani gençlerimizi hedef alıyor. Oraları adeta bir pazar olarak görüyorlar” dedi.

“OKULLAR ZEHİR TACİRLERİNİN PAZARI DURUMUNDA!”

Okulların açılmasının yaklaştığı şu günlerde Temiz Toplum Derneği`nden ailelere bağımlılık uyarısı geldi. Derneğin Genel Sekreteri Ferhat İlhan, “Kısa zaman sonra okullar açılıyor. Aileler çocuklarını gerek uyuşturucu bağımlılığı gerek kumar tuzağı gerekse de teknoloji bağımlılığından korumak için her zamankinden daha dikkatli olmalı” açıklamasında bulundu.

“SİVİLCE İLACI DİYE UYUŞTURUCU VERİYORLAR”

Okulların uyuşturucu tacirleri için bir pazar alanı olduğunu belirten İlhan, “Maalesef zehir tacirleri okulları yani gençlerimizi hedef alıyorlar. Oraları adeta bir pazar olarak görüyorlar. Gençlerimizin her türlü zaafından faydalanacak stratejiler geliştirmişler. Örneğin sivilce problemi olan bir evladımıza sivilcelerini geçireceği vaadiyle bile bu zehirleri verebiliyorlar” şeklinde konuştu.

AİLELER, “BENİM ÇOCUĞUM YAPMAZ” DEMEMELİ!

Devletin aldığı önlemlerin önemli olduğunun ancak ailelere de büyük sorumluluk düştüğünün altını çizen Ferhat İlhan, “Aileler benim çocuğum yapmaz diyerek kontrolü elden bırakmamalı. Çocuklarının davranışlarını onlara hissettirmeden ve baskı kurmadan kontrol etmeliler. Örneğin hiç parfüm kullanmayan bir çocuk, ağır kokular sürmeye başladı ise burada irdelenmesi gereken bir durum var demektir” dedi.

KUMAR SINIFLARA KADAR GİRDİ

Uyuşturucu gibi kumarın da gençler açısından ciddi bir problem olduğunu söyleyen İlhan, “Adına şans oyunu denen kumar da ciddi bir risk içeriyor. Bunu oynayan gençlerimiz ciddi oranda suça bulaşabiliyor. Hatta intihara bile sürüklenebiliyor! Okullarımızda, maalesef, şans oyunları yoğun olarak oynanıyor. Bunlar asla masum oyunlar değil! Tüm insanlarımız olduğu gibi gençlerimiz de tehlikede. Aileler bu hususta da son derece hassas olmalılar. Çocuklarıyla inatlaşmadan, ikna yoluyla, onlara bu oyunların zararlarını anlatmalılar. Gerekirse uzmanlara başvurmaktan da çekinmemeliler” diye konuştu.

"OKUL ÇEVRELERİNDEKİ TEHLİKELERE KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI”

Çocukların okul çevrelerinde karşılaşabilecekleri birçok tehlike olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Geleceğimizin esnafı, mimarı, ressamı, doktoru, terzisi olacak çocuklarımızın eğitimi çok önemli. Bu eğitimi ise güvenli şekilde sürdürmeleri şart. Okul çevrelerinde ise onları bekleyen birçok tehlike var. Velilerimiz, öğretmenlerimiz, güvenlik güçlerimiz yeni eğitim öğretim yılı başlamadan tüm tedbirleri almış olmalı. Eğitim öğretim süresince de bu tedbirler ivedilikle uygulanmalı. 17 milyonun üzerinde öğrencimiz, 70 bine yakın da okulumuz var. Velilerimiz kesinlikle öğrencileri okul etrafındaki tehlikeler konusunda uyarmalı” diye belirtti.

'ÇOCUKLARI KORUMA SORUMLULUĞU EN ÇOK AİLE VE ÖĞRETMENLERİN”

Çocukların çevreye karşı bilinçlendirilmesinin onları tehlikelerden korumanın ilk adımı olduğunu vurgulayan Palandöken, “Çocukları tehlikelerden korumanın ilk yolu, okula başladıktan itibaren her zaman onları bilinçli yetiştirmektir. Bu görev de en çok okul çevreleri için ailelere, okul içerisinde ise öğretmenlere düşüyor. Bir çocuğun yetişkin olana kadarki hem karakteri hem tehlikelere karşı bilinçli olması bir birey kazanmak demektir. Bunun için aileler baskı kurmadan çocuklara okul çevrelerinde tanımadıkları insanlardan herhangi bir alışveriş yapmamaları gerektiğini anlatmalı. Uyuşturucu, alkol, sigara gibi uzak durulması gereken en zararlı şeylerin ne olduğunu bilmeli. Onları korumak, eğitimlerini sağlıklı ve güvenli şekilde tamamlamalarını sağlamak aileler, öğretmenler, güvenlik güçlerimiz ve hepimizin görevidir” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir