• DOLAR 32.48
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2439.697
  • ...
Şanlıurfa Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- 18 Nisan Çarşamba Şanlıurfa basınında yer alan bazı haber özetleri şöyle:

Şanlıurfa SEMBOL Gazetesi: Köylere Parke Taşı Döşenecek
Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa genelinde bulunan köylerin içini parke taşıyla döşemek ve parke taşı alımında dışa bağlılığı kaldırmak için; İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bu işi yapan İSTON ile Şanlıurfa`da parke taşı imalathanesi kuracaklarını belirtti.

Güneydoğuda Yatırıma İlgi Arttı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın açıkladığı yeni teşvik paketinin ardından girişimciler, Güneydoğu`daki organize sanayi bölgelerinde (OSB) yatırım yapmak için adeta sıraya girdi.


Orman Müdürlüğüne Yeni Müdür
Şanlıurfa Orman Müdürlüğüne Trabzon doğumlu Musa Akşan atandı.

İpekyol Gazetesi: Vali Güvenç: Yenilenin Hesabını Soruyoruz
Şanlıurfa valisi Celalettin Güvenç, Özel İdare`deki yolsuzluk ve usulsüzlük haberleri üzerine, " Elimizde yetişmiş insan çok fazla yok. Bu kadroları 24 saat çalıştırdığımızı görüyorsunuz. Hiç kimsenin kaygısı olmasın. Yenilen, içilenin hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz" dedi.

Kötü Pamukçu, Karşısında Jandarmayı Bulacak
Şanlıurfa`dan pamuk satın alan tekstilcilerin şikâyeti üzerine Vali Güvenç, Pamuğun kalitesini arttırmak için daha etkin bir mücadele başlatacaklarını ve bu kapsamda başta naylon çuval kullanan çiftçiler olmak üzere kötü pamuk üretenlerin peşine jandarma ve polisin düşeceğini açıkladı.


Şanlıurfa OLAY Gazetesi: Suriyeli mülteciler Şanlıurfa`dan ayrılıyor
Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye`ye sığınan ve Ceylanpınar`daki çadır kente yerleştirilen Suriyelilerden 135`i, ülkelerine dönmek üzere Hatay`a gitti.

Taşeron Zulmü Bitiyor
Taşeron firmalara bağlı çalışanlar dikkat! Yeni yasanın detayları belli oldu. 1 ay bile çalışan, kıdem tazminatına hak kazanacak. İzin hakkı verilecek, maaş artacak. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir