• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakanlıktan Mehmet Ağar Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ile ilgili bir toplantıya katılmak üzere Londra`ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu`nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Ergin, katılacağı toplantıyla ilgili olarak şunları söyledi:

``AİHM`in yeni perspektifini oluşturmak üzere bir süreden beri yapılmakta olan toplantı serisinin 3`üncüsü İngiltere`de yapılacak. Bu çalışma, AİHM`in iş yükünün azaltılmasına dönük. Orada da uzun yargılama sorunu var. Hatta sıkça espriyle dile getirilir. Türkiye`de uzunca yargılamadan mağdur olanlar, AİHM`e şikayette bulunuyorlar. Peki AİHM`deki yargılamaları kime şikayet edeceğiz? Orada da 4-5 yıla varan süreler söz konusu olabiliyor. Mahkemenin gündeminde bu konu var. Türkiye olarak biz de kendi görüşlerimizi paylaşmak üzere gidiyoruz.``

Bir gazetecinin ``Mehmet Ağar`ın kalacağı cezaevi belirlendi mi?`` şeklindeki sorusu üzerine Ergin, ``Bu konuda arkadaşlarımız normal çalışmayı yapıyor. Belli olunca haberiniz olur zaten. Şu anda çalışmalar devam ediyor`` cevabını verdi.

Tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin soruya karşılık Ergin, ``Meclis başkanımızın bir daveti olmuş. Sonucunu bir görelim bakalım`` dedi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir