• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
KDSS Cizre Sonuçları Açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Peygamber Sevdalıları Platformunun hafta sonu yaptığı ödüllü siyer sınavı sonuçları açıklandı.Peygamber sevdalıları platformunun geçtiğimiz cumartesi günü yaptığı KDSS sonuçları açıklandı. Türkiye geneli 60 merkezde yapılan ve 35 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen sınav Cizre`de de yapıldı. 300 ilköğretim öğrencisi ile 400 yetişkinin müracaat ettiği sınava 640 kişi katıldı.
 
Dicle Çok Programlı Lisesinde gerçekleştirilen sınavda Türkiye genelinde ilk 10`a gireceklerin umre seyahati ile ödüllendirilmesinin yanı sıra, il bazında her iki kategoride de dereceye girenlere sırasıyla tam altın, yarım altın ve çeyrek altın hediye olarak verilecek.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Cizre Temsilcisi Tahirhan Osal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, sınavın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirterek Amaçlarının Kutlu Doğum Mevsiminde, Kutlu Resulü anlamak, anlatmak ve onun şahsiyetine bakıp kendi zaaflarını görmek olduğunu söyledi. Osal, " Bir nebzede olsa faydalı olabilmişsek ne mutlu bize." İfadelerini kullandı.


Peygamber Sevdalıları Platformu Cizre Temsilcisi Osal, daha sonra yarışmada dereceye girenlerin isimlerini açıkladı. Osal, "Dereceye girenler ödüllerini Mustazaf Der Cizre Şubesinden alabilirler." dedi.
 
Dereceye Girenler
İlköğretim Kategorisinde; Ayhan Yakaçmar 88 puanlar birinci Ahmet Külter 84.4 puanla ikinci olurken Yasemin Tuzan ise 82.6 puanla üçüncü oldu.
 
Yetişkinler Kategorisinde, Muslah Bayık 84.33 puanla birinci olurken, Kadri Özalp 84 puanla ikinci, Ahmet Elçin ise 81.33 puanla üçüncü oldu. (Abit Dündar- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir