• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
Umut Kervanı Vakfı kurban vekâletlerini yerine getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de birçok noktada bulunan temsilcilikleriyle birlikte kurban organizasyonu yürüten merkezi İstanbul'da bulunan Umut Kervanı Vakfı, Müslümanların kendilerine verdikleri kurban vekâletlerini yerine getirdi.

İstanbul Arnavutköy Haraççı mevkiinde bulunan belediyeye ait modern tesislerde hizmet veren Umut Kervanı, gerek verilen kurban vekâletlerini gerekse verilen bağışları uzman kadrosuyla en iyi ve en seri şekilde yerine getirdi.

Umut Kervanı, aynı zamanda kendi kurbanlarını kesme imkânına sahip olmayan vatandaşlara da kesim hizmeti verdi.

Yapılan hizmet hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Abdulbaki Yeşilmen, Kurban Bayramı'nda yapılacak en hayırlı amelin kurban kesmek olduğunu söyledi.

İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik eden Yeşilmen, "Allah-u Teâla kesilen tüm kurbanları kendi katında makbul eylesin. Malumunuz Kurban Bayramı denilince ilk akla gelen bayram namazından sonra kurban kesmektir. Biz de bu çerçevede Umut Kervanı Vakfı olarak İstanbul başta olmak üzere kurban kesim yerinde bize bağışlanan kurbanlarımızı kestik. Bununla birlikte halkımıza kesim hizmeti sunuyoruz. Çok heyecanlı bir çalışmayla birlikte, hem sevindiren bazen de üzen maceralı bir kesim çalışması oldu. Elhamdülillah bu saate kadar bizi sevindiren en güzel şey bu ibadetin tadında gitmesi ve özellikle hiç kimsenin burada kendisini yaralamaması oldu. Sabahtan bu yana uzman kasaplar ve gönüllü çalışanlarımızla yaklaşık olarak 200 kadar kurbanı kesmiş bulunmaktayız. Van'da, Batman'da, Şanlıurfa'da kurbanlarımız kesilmektedir. Yurtdışında ise ekiplerimiz sahaya inmiş durumdalar. Afrika'da, Asya'da, Balkanlarda, Filistin'de, Afganistan'da olabildiğince bize gelen talepleri değerlendirerek ekiplerimiz sahaya çıkıp hizmet vermektedirler. Umarım bu kesilen kurbanlar insanlığa huzur, mutluluk getirir. Özellikle İslam coğrafyalarındaki kanın, zulmün ve huzursuzluğun bitmesine vesile olur inşallah." diye konuştu.

Öte yandan Umut Kervanı Vakfı'nın İstanbul Avrupa yakasında Kurban Bayramı'nın ilk gününde toplamda 274 büyükbaş kurbanlık kestiği belirtildi.  (Nizamettin Aşkın- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir