• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
AK Parti Sözcüsü Çelik`ten Yunanistan`a FETÖ tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Sözcüsü ve MKYK ile MYK üyesi Ömer Çelik, Yunanistan'da Danıştay, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan darbecilere iltica hakkı verilmesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı twitter üzerinden açıklama yapan Çelik, "Yunanistan'da Danıştay, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan darbecilere iltica hakkı verilmesini kararlaştırdı. Yunan yargısı darbecileri himaye eden skandal bir karara daha imza atmış oldu." dedi.

Geçmişte darbelerden acı çekmiş Yunanistan'da yargı makamlarının darbecileri himaye eden kararlara imza atması, hukukun bir kenara bırakıldığını, başka amaçlarla hareket edildiğini gösterdiğini belirten Çelik,

Darbeciler milletimizin ve devletimizin en tehlikeli düşmanlarıdır. Yunan yargısı verdiği kararlarla Türkiye'nin düşmanlarından yana tavır almaktadır. Darbecilere karşı mücadele terörle mücadele gibi ilkelerle yürütülmelidir. Terörle mücadelede çifte standartlarla davranmak teröre destek vermektir. Darbecileri himaye eden yargı kararları da darbeye destek vermek anlamına gelmektedir." ifadelerini kullandı.

"Yunan yargısı verdiği kararlarla, Türkiye düşmanlarının ve darbecilerin yanında yer almıştır"

Çelik, açıklamasının sonunda, "Açık ve net, Yunan yargısı verdiği kararlarla, Türkiye düşmanlarının ve darbecilerin yanında yer almıştır. Bu, teröre destek vermekten daha ağır ve utanç verici bir tutumdur." değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan Danıştay'ı, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan darbecilere iltica hakkı verilmesini kararlaştırmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir