• DOLAR 32.468
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2438.031
  • ...
Siirtliler mezarlığa akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kabristanda yatan yakınlarını unutmayan Siirtliler, güneşin etkisini kaybetmesiyle beraber mezarlıklara akın ettiği görüldü. Yakınlarının mezarını ziyaret etmek için gelen birçok vatandaş, kabir başlarında Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti ve mezarlarını suladıkları görüldü.

İnsanların dedelerinden gördüğü şekilde kabir ziyaretlerine devam etmesinin güzel bir duygu olduğunu belirten İbrahim Toprak, "Şimdiden bütün ümmeti Muhammedin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum, insanın kabir başına gelip yakınlarına dua etmesi ve mezarlarını temizlemesi güzel bir duygu, insanlar doğarlar ve sonunda öleceklerini bilirler. Herkesin ölmüşlerine rahmet diliyorum." diye konuştu.

Ahirete göç etmiş anne baba ve yakınlarını ziyaret etmeye ve dua edip Kur'an okumaya geldiğini söyleyen Şemsettin Şen ise "Çok önemli olmazsa genelde vefat etmiş yakınlarımız genelde Perşembe akşamları mutlaka ziyaret ediyorum. Mezarlara geldiğimizde ve vefat etmiş yakınlarımızın mezarlarını gördüğümüzde tabi ki ahiret bir daha aklımıza geliyor. Bizde yakında onlar gibi ahirete göç edeceğimizin farkına varıyoruz ve bu dünyanın geçici olduğunu mezarlıklara geldiğimizde sürekli hatırlıyoruz. Özellikle Siirt halkının ve bütün Müslümanların bayramını kutluyorum." dedi.

"Allah nasip ederse yarın Kurban Bayramı'na kavuşacağız." diyen Abdullah Şen, "Bu vesile ile yakın akrabalarımızı ziyarete geldik. Nasıl ki dünyada yakın akrabalarımıza ziyaretler yapıyor isek Müslümanlar arasında bir gelenek olan kabir ziyaretlerini de Perşembe günleri vefat etmiş akrabalarımıza rahmet okumak için ziyarete geliriz. Yakınlarımızın mezarları başında Kur'an okuduk ve onların ruhuna bağışladık ki yarın Allah bizi bayrama kavuştursun ve cenabı Allah herkesin bayramını mübarek kılsın." şeklinde konuştu. (Murat Orhan - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir