• DOLAR 32.568
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2433.684
  • ...
Bitlis`te binlerce kişi mezarlığa akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı öncesi arefe gününde, gün boyunca bütün mezarlıklar ve türbeler ziyaretçilerle dolup taştı. Hayatını kaybeden yakınlarına Fatiha okumak için mezarlılara akın eden Bitlisliler, yanlarında aldıkları ikramları mezarlıkta çocuklara ve mezarlık ziyaretine gelenlere dağıttılar. 7'den 70'e her yaştan vatandaşlar, Kur'an-Kerimlerini alarak mezarlıklara gitti.

Hayatını kaybedenlerin mezarının başında duran vatandaşlar, bir yandan ölmüşlerinin ruhları için Yasin-i Şerif okurken, bir yandan da ölümü hatırlayarak hüzünlendiler.

Saat 14.00'dan itibaren akşam karanlık çökene kadar mezarlıklar ve türbeler gelen ziyaretçilerle doldu. Guruplar halinde mezarlıklara gelen vatandaşlar, hayatını kaybeden akrabaları ve yakınları için Kur'an okuyarak duada bulundular.

8 Ağustos Mahallesinde bulunan ve Bitlis'in en büyük mezarlığı olan Kadiriler Mezarlığı gün boyu binlerce ziyaretçi ağırladı. Yakınlarının mezarının başında Kur'an okuyarak, duada bulunan vatandaşların duygulu oldukları gözlemlendi. Ziyaret nedeniyle trafik, İstanbul trafiğini aratmadı. 

Mezarlıkların en küçük ziyaretçileri olan çocuklar ise ellerine aldıkları bidonlara doldurdukları suyu, ücret karşılığında yakınlarının mezarına gelen vatandaşlara satıp mezarlıkları suladılar. (Şükrü Tontaş - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir