• DOLAR 32.244
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2419.53
  • ...
Depremzedelerin Dilinden Konteynerkent Hayatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`da yaşanan deprem süresince depremzedelerin nabzını tutmaya çalışan İlke Haber Ajansı muhabiri bu seferde depremlerin yaralarının sarılmaya çalışıldığı ve havaların ısınmasına bağlı olarak vatandaşların geri gelmeye başladığı şu günlerde konteynerkentlerde barınan vatandaşlarla konuştuk. İşte konteynerkent sakinlerinin dilinden konteyner hayatı ve merak edilenler.

"Buralar Çadırlara Nazaran Daha Rahattır"
İki aydan bu yana konteynerkentte yaşadığını anlatan M. Salih Ayten adlı konteynerkent sakini, "Bildiğiniz üzere depremlerden sonra uzun bir süre kendi imkânlarımızla kurduğumuz çadırlarda barındık. Tabi buralar çadırlara nazaran daha rahattır. Hayat şartları daha iyidir." diyerek konteynerkent hayatından bahsetti.

"Ağır Hasarlı Olan Evim Hala Yıktırılmadı"
Evinin ağır hasarlı olduğu ve daha yıktırılmadığını hatırlatan M. Salih Ayten sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz beş kişilik bir aileyiz. Depremlerden sonra evimiz ağır hasar aldı ve hala yıktırılmadı. Bununla birlikte burada büyük çapta bir sıkıntı yaşamıyoruz. Ancak ufak tefek sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak görevli arkadaşlar bu tür sıkıntılarımızı gideriyorlar. Kimi konteynerlerde yağmur nedeniyle damlama olayı söz konusudur." şeklinde konuştu.

"Üç Ayda Bir Aldığımız Özürlü Maaşı İle Geçiniyoruz"
Elmas Bozkurt ise Konteynerkentte hayat şartlarının iyi olduğunu fakat çalışan kimseleri olmadığı için kimi sıkıntılar yaşadıklarını söyleyerek, "Çok şükür ilk günlere göre burası daha iyidir. Ancak bizim çalışanımız yok, özürlü bir kızım var ve ona baktığımız için maddi alanda sıkıntılar yaşıyoruz." dedi.
5 kişilik bir aile olduklarını aktaran Bozkurt, "İlk zamanlara göre yardım çalışmalarının çok azalmış biz 5 kişi üç ayda bir aldığımız özürlü maaşı ile geçiniyoruz." şeklinde konuşarak sıkıntılarını bizlerle paylaştı.

"Defalarca İş Başvurusunda Bulunmama Rağmen Bir Sonuç Alamadım"
Saim Eçeri ise Hoşap konteynerkentte kaldığını ve kendisinin işsiz olduğunu ve hanımının rahatsız olduğu anlatarak, " Üç ay önce buraya yerleştirildik. Daha sonra yetkililer bize sırt çevirdiler. Depremlerden sonra işimi kaybettim eşim de hastadır. Gelen giden de yok ne yapacağımızı bilmiyoruz. Uzun bir süre çadırlarda barındık. Defalarca iş başvurusunda bulunmama rağmen bir sonuç alamadık." dedi.

Hüsrev Aşa konteynerkent sakinlerinden olan ve ayaklarındaki rahatsızlığından dolayı yürümekte zorluk yaşadığını anlatan M. Nuri Arvas bir aydan bu yana konteynerkent`e yerleştiğini ve deprem şartlarında böyle bir yer bulabildiklerinden dolayı rahat olduklarını aktardı.

"Burada Yaşamadığımız Sıkıntıları ve Zorlukları Mersin de Yaşadık" 4 ay Mersin`de kaldığını hatırlatan Arvas, "Biz 4 ay Mersin`de kaldık burada yaşamadığımız sıkıntıları ve zorlukları orada yaşadık. Yerleştirildiğimiz ev yazlık bir ev olduğundan havalarda soğuk olduğu için bayağı üşüdük ve sonunda dönmeye karar verdik ve bir aydan bu yana buradayız buradan memnunuz." dedi.

Kasım Dizman adlı vatandaş ise kendisinin kısa bir süre önce eve geçtiğini aktararak, " Ben 10-15 gün gibi kısa bir süre zarfında burada kardeşimin evinde kaldım. Ancak ne çadır ve konteynerkent ev tadını vermiyor. Bizler de kısa bir süre 4 kardeşimin çocukları ve 7 kişi de benim ailem 11 kişi 15 gün kadar bir konteyneri paylaştık. Şu an hamd olsun evime yerleştim." ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın, Fırat Arslan -İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir