• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
72 Yaşında Kur`an Okumaya Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 1987`de TPAO`dan emekli olan 5 çocuk ve 15 torunu olan 72 yaşındaki Muhammed Zeki Demir, Kur`an`ı Kerim öğrenmeye ve okumaya başladı.

72 yaşındaki torun sahibi Demir, küçükken babasız büyüdüğü için kendisine baskı yapıldığını ve Kur`an öğrenmeye gönderilmediğini belirterek, "Benim Kur`an okumada çok isteğim vardı. Bir gün bu dükkan önünden geçerken hocamın Kur`an okuduğunu gördüm ona danıştım öğrenebileceğimi söyledi. Ben de bunun üzerine 15 gündür Elifbaya başladım ve hocam beni takdir ediyor. İnşallah Kur`an`ı hatim edeceğim" şeklinde konuştu.

Okumanın Yaşı Yoktur
Ömrünün son dönemlerinde Kur`an öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Demir, "Allah ne ömür verdiyse Kur`an okursam o bana kâr kalacak. İnşallah Allah bu vesileyle beni affeder. Herkese tavsiye ederim okumanın yaşı yoktur. Bu Kur`an hepimize nazil olmuştur ve vaciptir okumamız lazımdır. Şimdiye kadar okumadığım için çok pişmanım fakat Allah`a çok şükür inşallah hatim edeceğim ve Kur`an`ı okuyacağım okumadığımın 72 senenin öcünü alacağım inşallah. Çok güzel bir duygudur mutlaka herkes okusun Arapçasından en azından malinden okusun" ifadelerini kullandı.

Herkes Bu Tabloyu Örnek Alsın
72 yaşındaki Muhammed Zeki Demir`in Kur`an öğrenme azmini görünce kendisinde de Kur`an öğrenme arzusu oluştuğunu anlatan esnaf İrfan Kara (25), "Küçükken Kur`an okumadım çevrem müsaitti ben okuyamadım. Hocamın karşısında yeni ayakkabı dükkanı açmışım çalışıyorum. Hocanın yanında 72 yaşındaki amcanın okuduğunu gördüm. Ben de neden okumayayım diye okumaya karar verdim Allah`ın izniyle onun vesilesiyle de Kur`an`ı hatim edeceğim. Okumanın yaşı yoktur herkes bu tabloyu örnek alsın ve okusun. Allah`tan dilerim ki, inşallah kimse nefsine yenik düşmez nefislerini ezecek ve Ahirette bize şefaatçi olacak Kuran`ı Kerim`i herkesin okumasını diler Allah`ın adaleti üzerinize ve üzerimize olsun" dedi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir