• DOLAR 32.518
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2428.977
  • ...
Gönüllü Doktorlar, Uganda`ya Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Uluslararası Güneydoğu Sağlık Federasyonu (GUSAF) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren `Hayata Adanmış Tıpçılar Derneği`ne üye gönüllü doktorlar, Orta Afrika`da sağlık mahrumiyetinin yaşandığı Uganda Demokratik Cumhuriyeti`nde, 15 gün süresince Kimse Yok Mu Derneği`nin katkılarıyla sağlık taraması ve küçük cerrahi müdahaleler yapacak.

Hayat-Der Başkanı Dr. Güneri Atalan, daha önce Togo, Nijerya ve iki kez olmak üzere Senegal`de toplam 20 bin kişiye gönüllü sağlık hizmeti verdiklerini, 4.5 ton ilaç dağıtımı, 4 bin kişiye katarakt, küçük ve büyük cerrahi operasyonlar yaptıklarını ifade etti.

Atalan, 2011 Kasım ayı itibariyle Kimse Yok Mu ve Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu`na üye gönüllü sağlık derneklerinin, Uganda`nın Jinja şehrinde kurdukları hastanede gönüllü sağlık hizmeti verdiklerini kaydetti. Atalan, önümüzdeki 15 gün boyunca Jinja ilindeki sağlık hizmetini Hayat-Der olarak üstlendiklerini, bu nedenle Hayat-Der`e üye olan Dr. Erhan Demirbağ, Dr. Cengizhan Çakmak, Dr. Coşkun Sevinç ve Dr. Erdoğan Kavaklı`nın Uganda`ya hareket ettiklerini söyledi.

Dr. Güneri Atalan, Kimse Yok Mu Derneği ile ortaklaşa temin ettikleri ilaçları bu ülkeye gönderdiklerini dile getirdi. Atalan, Uganda`da küçük cerrahi operasyonlar, sünnet, bin 500 hasta muayenesi hedeflediklerini aktardı. Atalan, ilaçları ücretsiz vereceklerini bildirdi. Yoğun bir açlık ve kıtlığın yaşandığı Afrika`da her türlü hastalığın yaygın olduğunu ve kıta insanının sağlık hizmetlerine yeterince ulaşamadığını hatırlatan Atalan, "Uganda, başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere her türlü metabolik, akut ve kronik hastalıkların yaygın olduğu bir ülke. Uganda devleti ve halkı nezdinde ülkemizi, şehrimizi ve Türk insanını en güzel şekilde temsil etmek ve tanıtmak istiyoruz." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir