• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
CHP`den Balbay ve Haberal`a Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
CHP milletvekilleri Atilla Kart ve Nur Serter ile Dünya Organ Nakli Örgütü yöneticileri ve Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu temsilcilerinden oluşan heyet, Silivri Cezaevi`nde kalan ikinci ``Ergenekon`` davasının tutuklu sanıkları CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay`ı ziyaret etti.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi`ne öğle saatlerinde gelen Dünya Organ Nakli Örgütü eski Başkanı Prof. Dr. Jeremy Chapman, yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Nadey Hakim, Dünya Organ Nakli Örgütü Katalan Başkanı Dr. Josep Lloveras`ın da aralarında bulunduğu heyet, Silivri 5 No`lu Cezaevi`nde kalan Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal`a ziyarette bulundu.

Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Nur Serter, Dünya Organ Nakli Örgütü temsilcisi olan ziyaretçilerin, Avrupa`nın çeşitli ülkelerinden sadece Haberal`ı görmek için geldiklerini söyledi. Serter, Haberal`ın bu ziyaretten çok mutlu olduğunu belirterek, Haberal`ın 17 yıllık arkadaşı da olan Prof. Dr. Nadey Hakim ile aralarında geçen konuşmayı anlattı.

Serter, ``Hakim, `Ben kalayım hadi sen çık dışarıya. Sana dünyanın ve insanlığın ihtiyacı var` dedi. Haberal heyecanlıydı. Mevcut durum ile alakalı kendisine sorulan sorulara cevap verdi`` şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Atilla Kart da Haberal`ın, dostları ile olan sohbetleri sırasında cezaevinde bu şartlarda tutuklu bulunmasından dolayı ülkesinin kötü anlaşılmaması için çaba harcadığını dile getirdi.

Heyet, açıklamanın ardından daha sonra Silivri 1 No`lu Cezaevi`nde kalan Mustafa Balbay`ı da ziyaret etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir