• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman`da Kutlu Doğum Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Hz Muhammed`in (SAV) Kutlu Doğumu nedeniyle Batman İl Müftülüğü tarafından bayanlara yönelik konferans ve etkinlik düzenlendi.
Saat: 14.30`da Batman Yeni Kültür Merkezinde düzenlenen programa Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Ahmet Turhan, vali yardımcıları, Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, müftülüğe bağlı Kur`an kursu hocaları ve bayan görevliler ile kalabalık bir kadın topluluğu katıldı.
 
Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda bir konuşma yapan Batman Müftüsü Hasan Çağlar, Kutlu Doğumun önemine değinerek, "Bu Kutlu Doğum`da Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku konusunu işleyeceğiz. Umarım bu tema etkili olur" dedi.
 
Daha sonra kürsüye davet edilen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sözüne bir Hadis-i Kutsi ile başlayarak "Allah`ın sen olmasaydın Dünya`yı yaratmazdım dediği muhterem zatın kutlu doğumunu kutluyoruz bu yüzden çok mutluyuz. Binlerce kez şükürler olsun ki İslam Dini üzerindeyiz. Kutlu doğum etkinliklerinde almamız gereken dersler Peygamberimizin dediklerini yapmak ve O`nun gibi yaşamak olmalıdır. Peygamberimize uysaydık ve O`nun yolundan gitseydik ülkede kargaşada olmazdı" ifadelerini kullandı.
Maliye Bakanının konuşmasının ardından bayanlardan oluşan Grup Rana`nın okuduğu ilahileri ile program devam etti.
 
İlahi ve ezgilerden sonra söz alan Elazığ İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Münevver Can "Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" konulu konuşma yaptı. Batmanlı bayanların programa yoğun bir katılım sağladığı gözlendi. Maliye Bakanının konuşmasından sonra konferans sade bayanlara yönelik devam etti. (Halid Coşkun-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir