• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mustazaflar Cemiyetinden Kadir Gecesi mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının 27'nci gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Mustazafar Cemiyeti Genel Merkezi, bu gecede çokça dua edilmesi ve ibadetle geçirilmesine vurgu yapıldı.

"Faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Kadir Gecesi'ni değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır." Buhârî'den rivayet edilen Hadis-i Şerifin hatırlatıldığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının son günlerine yaklaşmış bulunmaktayız. İçinde manevi birçok lezzet ve maddi olarak da bereketin had safhaya ulaştığı bu rahmet ikliminin doruk noktası bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesidir. Rabbimiz bayramı bir ay boyunca oruçlu olanlara bir sevinç ve sürûr olması için hediye verdiği gibi Kadir Gecesi'ni de manevi olarak bireyin yükselmesi için mübarek bir zaman dilimi yapmıştır. Bu manada bizler hem bu yılın Ramazan orucuna yetiştirdiği için hem de Kadir Gecesi'ne ulaştırdığı için Rabbimize sonsuz hamdu senalar ediyoruz."

"Bu gecenin hayır ve faziletine inanarak bizler de ibadetimizi çoğaltmalı, gündüzünü oruçlu geçirdiğimiz bu günün gecesini de camilerde itikafta zikir ve ibadetle geçirmeli ve Efendimiz'in (sav) Hz. Aişe(r.anha) annemize öğrettiği-tavsiye ettiği duayı çokça zikretmeliyiz." denilen mesajda Tirmizî rivayet ettiği şu Hadis-i Şerif hatırlatıldı:

"Ey Allah'ın Resulü! Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim? diye soran Hz. Aişe(r.anha) annemize şunu tavsiye etmişti: Allah'ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla! diye dua et."

Mesajın devamında, "Biz de bu geceyi Rabbimizden af ve mağfiret dileyerek idrak etmeliyiz. Bu geceyi bu ayı anlamlı kılan Kur'an-ı Kerim'in bu ayda ve gece inzal olmasıdır. Bu vesileyle bizler Kur'an-ı Kerim'in Müslümanlar için bir hayat nizamı olduğunu bilmeli onun evrensel mesajlarını iyi anlayıp yaşamalıyız. Adaleti, iyiliği, kötülükten alıkoymayı, birliği-kardeşliği, tefrikadan uzak durmayı birer ilke dustur haline getirmeliyiz. Bu vesileyle doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm İslam ümmetinin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyoruz. Rabbimiz bu gecenin hürmetine Müslümanların yaşamış olduğu sıkıntıları tümünü ortadan kaldırsın." denildi. (İLKHA)

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezinden yayınlanan mesajın tam metni;

"Faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır." (Buhârî, Îmân 25, 27, 28, 35, Savm 6, Terâvih 1, Leyletü'l-kadr 1; Müslim, Müsâfirîn 173-176.)

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının son günlerine yaklaşmış bulunmaktayız. İçinde manevi birçok lezzet ve maddi olarak da bereketin had safhaya ulaştığı bu rahmet ikliminin doruk noktası bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesidir.

Rabbimiz bayramı bir ay boyunca oruçlu olanlara bir sevinç ve sürûr olması için hediye verdiği gibi Kadir gecesini de manevi olarak bireyin yükselmesi icin mübarek bir zaman dilimi yapmıştır. Bu manada bizleri hem bu yılın Ramazan orucuna yetiştirdiği için hem de Kadir gecesine ulaştırdığı için Rabbimize sonsuz hamdu senalar ediyoruz.

Bu gecenin hayır ve faziletine inanarak bizler de ibadetimizi çoğaltmalı, gündüzünü oruçlu geçirdiğimiz bu günün gecesini de camilerde itikafta zikir ve ibadetle geçirmeli  ve Efendimiz(sav)'in Hz. Aişe(r.anha) annemize öğrettiği-tavsiye ettiği duayı çokça zikretmeliyiz. Zira Efendimiz(sav):

"Ey Allah'ın Resulü! Kadir gecesinin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim? " diye soran Hz. Aişe(r.anha) annemize şunu tavsiye etmişti: "Allahım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla! diye dua et"(Tirmizî, Daavât 84.)

Öyleyse biz de bu geceyi Rabbimizden af ve mağfiret dileyerek idrak etmeliyiz. Bu geceyi bu ayı anlamlı kılan Kur'anı Kerimin bu ayda ve gece inzal olmasıdır. Bu vesile ile bizler Kuranı Kerimin müslümanlar için bir hayat nizamı olduğunu bilmeli onun evrensel mesajlarını iyi anlayıp yaşamalıyız. Adaleti, iyiliği, kötülükten alıkoymayı, birliği - kardeşliği, tefrikadan uzak durmayı birer ilke dustur haline getirmeliyiz.

Bu vesileyle doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm İslam ümmetinin Kadir Gecesini tebrik ediyoruz. Rabbimiz bu gecenin hürmetine müslümanların yaşamış olduğu sıkıntıların tümünü ortadan kaldırsın.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir