• DOLAR 32.522
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2425.22
  • ...
"HÜDA PAR`ın hedefinde toplumsal kardeşlik var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Aksaray İl Başkanlığı tarafından halka açık iftar yemeği verildi. Aksaray Öğretmenevinde verilen iftar yemeğine HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir katıldı.

Hafız Osman Akyol'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programının açılış konuşmasını HÜDA PAR İl Başkanı Özgür Kalkan yaptı.

İftar yemeğine katılan misafirlere teşekkür eden Kalkan'ın ardından HÜDA PAR Aksaray Milletvekili Adayı Nihat Özdemir bir konuşma yaptı.

Partilerinin İslam'ı kendisine ölçü alan bir parti olduğunu söyleyen Özdemir, siyasetlerinin merkezine insanı aldıklarını söyledi.

Yeryüzündeki en değerli varlık olan insanın merkeze alınmadığı takdirde hiçbir şeyin değerinin olmadığını ifade eden Özdemir, "Siyaset insan içindir. Biz de bunun için insan diyoruz. İnsanlar adaletle yaşar, toplumlar adaletle var olur. Devletler adaletle uzun ömürlü olur. Adaletin olmadığı yerde huzur, barış ve kardeşlik olmaz. Bundan dolayı da HÜDA PAR olarak siyasetimizin merkezine adalet ve insanı koyduk." dedi.

Özdemir'in konuşmasının ardından HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Toplumun her gün biraz daha İslam'ın ve Kur'an'ın hakikatinden uzaklaştığına dikkat çeken Demir, adalet, paylaşma, kardeşlik ve ümmet bilinci gibi hasletlerin giderek kaybolduğunu belirterek Ramazan ayının bu açıdan bir daha değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Demir, "Bir ay boyunca herkes aynı seviyede açlığı yaşayacak, herkes fakirin derdini anlayacak, herkes aynı seviyede birliği, beraberliği öğrenecek. Orucun belki de bir ay olmasının en büyük hikmeti budur. Oruç belki ibadet olarak birkaç gün olabilirdi ama bu adaletin, bu ümmet anlayışının, bu kardeşliğin ruhumuza işlemesi, demek ki bir ay boyunca diğer insanlarla aynı şekilde yaşamak, diğer insanlarla aynı hassasiyeti taşımakla kazanılabilir. Dolayısıyla Allah-u Teala diyor ki; 'Siz bütün farklılıkları, ayrılıkları bir kenara bırakacaksınız. Bir ay boyunca tek olacaksınız, yekvücut olacaksınız; göreceğiniz açlıkla, göreceğiniz acziyetle Allah-u Teala'nın azametini anlayacak ve bundan sonra böyle yaşayacaksınız. Bundan sonra ümmet olarak yaşayacaksınız'. Allah-u Teala bir ay boyunca bize bunu öğretiyor. Bunun adı adalettir, bunun adı ilahi nizamdır, bunun adı İslam medeniyetidir." dedi.

HÜDA PAR'ın hedefinde İslam adaleti olduğunu dile getiren Demir, "Emin olabilirsiniz ki HÜDA PAR'ın parti programında, hedefinde, misyonunda İslam adaleti vardır, İslam medeniyeti vardır. İslam'ın tüm azalarıyla, tüm farklılıklarıyla, tüm hassasiyetleriyle yekvücut olması, kardeş olması, hayatı paylaşması ve parça olması vardır. Eğer biz Ramazan ayını hakkıyla idrak edebilseydik, o ruhu hakkıyla yaşayabilseydik, malımızın zekatını çıkarabilseydik, infaklarımızı yapabilseydik, fakirleri düşünebilseydik, onların dertleriyle dertlenseydik, toplum içinde zengin ile fakir arasındaki makas bu kadar açılmazdı. Toplum içindeki dengesizlikler büyümezdi. Biz İslam'dan uzaklaştığımız için, İslam'ın ruhunu yaşamadığımız için İslam'ın bu Ramazan ayında topluma derc ettiği birlik-beraberlikten uzak kaldığımız için bu sıkıntıları yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Program, açılan iftarın ardından sona erdi. (İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir