• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Şehit Fahri Yaldız anılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonistlerin ambargosu altında olan Müslüman kardeşlerine yardım götürebilmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisinde şehit edilen Fahri Yaldız memleketi olan Adıyaman'da kabri başında anılacak.

Yeni mezarlıkta medfun bulunan Fahri Yaldız 31 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 17.30'da İHH Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenecek olan bir program ile kabri başında yâd edilecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İHH Adıyaman Şube Başkanı Mahmut İzci, "Tek gayeleri vardı. Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılmasıydı. Gazze'ye uygulanan ambargoyu dünyaya duyurmak ve deniz ablukasını kırmak amacıyla yola çıkan filo 27 Mayıs 2010 gecesi Antalya limanında üç büyük filo ile yola çıktı. Gemiler abluka altındaki Gazze'ye gıda, yiyecek, giyim, tıbbi ve inşaat malzemeleri taşıyordu.

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunanlar arasında yer alan Fahri Yaldız abimiz maalesef 30 Mayıs gecesi israil güçleri tarafından yapılan saldırıda şehit edilmişti. Bu gemi insanlık adına yolcuğuna devam ediyor. Zalimler olduğu müddetçe Mavi Marmara gemisi yoluna devam edecektir inşallah." ifadelerini kullandı.

"Mavi Marmara da aynı 'Nuh'un Gemisi' gibi tarihe damgasını vurmuş bir gemidir"

"Gazze'deki ablukayı kaldırmak için İHH öncülüğünde birçok ülkeden gelen yaklaşık 600 kişi, uluslararası sularda israil askerlerinin gemiye saldırdığı sırada Fahri abimiz şehit oldu." İfadelerini kullanan İzci daha sonra şöyle devam etti: "Tarih yazan gemiler vardır. Mavi Marmara da aynı 'Nuh'un Gemisi' gibi tarihe damgasını vurmuş bir gemidir. Bu geminin içerisinde olmaktan son derece mutluyum ve bu gemi hala insanlık adına yolcuğuna devam ediyor. Zalimler olduğu müddetçe Mavi Marmara gemisi yoluna, karada, havada, denizde, nerede olursa olsun devam edecektir inşallah. Mavi Marmara'nın hak ile batılın ayrılma noktası olduğunu belirtmek istiyorum. Herkesin eteğindeki taşları döktüğünü, dilindeki yanlışlıkları ortaya çıkardığını söylemek istiyorum. Bu minvalde 31 Mayıs Perşembe günü saat 17.30'da Fahri abimizi kabri başında Kur'an kurslarımızda okunan hatimlerin duasıyla başta şehidimiz Fahri abimiz olmak üzere tüm şehitlerimize bağışlayacağız. Bu programa tüm Kudüs, Gazze sevdalılarını bekliyoruz." (Cemil Özdaş-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir