• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep`te kuyumcu soygunu: 3 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te bir kuyumcu dükkânına giren silahlı ve maskeli soyguncular, işyeri sahibi ve çalışanlarını silahla etkisiz hale getirdikten sonra tezgâh ve vitrinde bulunan tüm altınları çalarak kayıplara karıştı.

Olay, Şahinbey ilçesi Binevler Mahallesi Üniversite Bulvarı'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir kuyumcu dükkanına giren kar maskeli 3 kişi, yabancı uyruklu işyeri sahibi N.W. ile çalışanı N.A.'ya silah doğrultup tezgâhta ve raflarda bulunan bir kilo 235 gram altın ile kasada bulunan 2 bin 999 dolar ve 4 bin 350 lirayı alarak kaçtı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine polis sevk edildi. İş yeri sahibi ve çalışanının ifadesine başvuran polis, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Güvenlik kameralarında görüntülenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Şüphelilerin kullandığı aracın plakasının sahte olduğunun belirlenmesi üzerine PTS geçişlerinin detaylı incelenmesiyle aracın plakasının 44 EJ 138 olduğu tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucu kimlikleri belirlenen E.İ, C.G, ve E.İ, isimli şüpheliler düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise kuyumcudan çaldıkları bir kilo 235 gram altın, 2 bin 999 dolar, 4 bin 350 lira, olayda kullandıkları 2 tabanca, 13 kurşun, 3 kar maskesi, 6 eldiven ve elektroşok cihazı ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Öte yandan, soygun anı, işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. 2 dakika 50 saniye süren soygunda kar maskeli şüphelilerden ikisi işyeri sahibi ve çalışanına tabanca doğrulturken, diğerinin altın ve paraları çöp poşetine doldurduğu görüldü.

Görüntülerde ayrıca şüphelilerin, vitrin önünde duran işyeri çalışanı N.A'yı yere yatırdıkları da yer alıyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir