• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
Yapıcıoğlu: Ümmet idarecilerden Selahaddin olmalarını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emperyalist ABD'nin elçiliğini Filistin'in başkenti Kudüs'e taşıması ve terör şebekesi siyonistlerin Filistinlilere yaptığı zulüm ve katliamlarını tel'in etmek amacıyla HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı tarafından "Kudüs İslam'ındır" temasıyla bir miting düzenlendi.

Yoğun katılımın olduğu mitingde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, meydanı dolduranlara seslenerek, "Siz Selahaddin'in torunlarısınız. Siz Selahaddin'in torunları ümmeti yeniden ayağa kaldıracaksınız İnşallah. Ümmet, idarecilerden Selahaddin olmalarını bekliyor." dedi.

16 Mayıs Şehir Stadyumu yanında düzenlenen mitinge katılan halk, sık sık tekbirler getirip "Kahrolsun israil, kahrolsun ABD", "Batman'dan Kudüs'e binlerce selam", "Zalimler için yaşasın cehennem" diyerek attıkları sloganlarla ABD ve siyonistlere lanet yağdırdı.

Ayrıca Kürtçe, Türkçe; "Katil israil, Amerika Filistin'den defol", "Lanet olsun bütün zalimlere", "Zulme karşı omuz omuza", "Mustazafların ahı devirecek firavunları" "Filistin davası İslam ümmetinin davasıdır" yazılı dövizler taşındı. Öte yandan miting alanında çok sayıda Kudüs'e destek yazılarının olduğu pankartlar açıldı.

Sunuculuğunu Mahmut Kılınç'ın yaptığı miting, hafız Şeyh Münir Abdulcevad'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sahnedeki yerini alan ilahi sanatçıları ise Kudüs üzerine yazılmış ilahileri seslendirdi.

 "Ümmet, idarecilerden Selahaddin olmalarını bekliyor"

Mitingde bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Müslümanların sadece meydanlara çıkıp bağırıp, çağırarak ve bazı sloganlar atarak evlerine dönemleriyle ortaya konan mel'un kararların geri alınmasını sağlayamayacağına dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, "Siz Selahaddin'in torunlarısınız. Siz Selahaddin'in torunları ümmeti yeniden ayağa kaldıracaksınız İnşallah. Belki şu an Selahaddin'in yaptığını yapamıyoruz. Belki Mescid'i Aksa için yaptıklarımız bir minber mesabesindedir ama biz, Ümmet, idarecilerden Selahaddin olmalarını bekliyor. Ümmet, Ümmeti idare edenlerin Selahaddin gibi davranmasını bekliyor. Biz meydanlara çıkacağız, Kudüs'ü gündemimiz yapacağız. Biz Mescid'i Aksa, Filistin davasını unutturmamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.

"siyonist terör şebekesiyle tüm ilişkilerinizi kesin" demiştik

Partisi tarafından Diyarbakır'da düzenlenen mitinge dikkat çeken Yapıcıoğlu, o mitingde İslam ülkelerinin idarecilerine seslenerek, "siyonist terör şebekesiyle tüm ilişkilerinizi kesin." dediğini hatırlattı.

Yapıcıoğlu, "siyonizm terör şebekesini devlet olarak kabul eder, Kudüs'ün doğusunun Filistin'in başkenti olduğunu kabul ederseniz onlar Filistin'e bir karış toprak bırakmayacaklardır. 'Biz siyonizme kılıç çekersek bize zarar verirler, siyonizm küresel çapta güçlüdür, bize zarar verir' diyorsanız korkunuz boşunadır. Zaten siyonizm yapabileceği her şeyi yapıyor. Eğer biz Rabbimizin sizden istediği gibi yaşarsak, hareket edersek... onlar ellerinden gelse bizim tek bir nefes almamıza bile izin vermeyecekler. Onlar ki, menfaatlerine dokunduğu zaman kendi kanlarından, kavimlerinden olan Peygamberlerini dahi öldürenlerdir. Size acıyacaklarını, merhamete geleceklerini mi sanıyorsunuz? Onların bir özelliği daha var. Onlar yeryüzünün en korkak milletidirler. Onlar güçten düştüklerinde gelip size yalvarırlar. Eğer siz onları güçlendirirseniz onları meşru kabul ederseniz, ticaret yapıp, başkent ilan ettikleri yere konsolosluklarınızı gönderirseniz, devlet görüp başkentlerinizde konsolosluk kurmalarına izin verirseniz... bu durumda geldiğimiz nokta ortadadır."  ifadelerini kullandı.

"Önce zihinlerimiz, yüreklerimiz işgalden kurtulmalı"

"Basınımızın parası bizim cebemizden çıkıyor ama diyor ki; israil güçleri Filistinli göstericilere karşı aşırı güç kullandı. Sanki güç kullanması meşruymuş da aşırıya gidince sorunmuş." diyerek devlet televizyonunun kullandığı dile tepki gösteren Yapıcıoğlu, vatandaşın parasıyla ayakta duran TRT'yi isim vermeden Kudüs'teki elçilik açılışını canlı yayında vermesini de eleştirdi.

Yapıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Bütün ümmetin lanetlediği bir fiili, Müslümanların gözüne soka soka canlı veriyor. Müslümanlar aciz değil, yöneticilerin biraz daha cesur olması lazım. Filistin'deki kardeşim, Fadi Ebu Salah şehid olmuşsa onu öldüren mermi plastikmiş ne fark eder. Silah taşıyıp taşımadığı ne fark eder. Sen işgalcisin. İşgale karşı direnmek bir haktır. Eğer biz izzeti kuşanmazsak bu işgal daha çok devam eder. Eğer biz Kudüs'ün işgalden kurtarılmasını istiyorsak önce zihinlerimiz, yüreklerimiz işgalden kurtulmalı."

"Madem siz Filistin'i devlet olarak kabul ediyorsunuz..."

İslam ülkelerinin birlik olmasının önemine dikkat çeken Yapıcıoğlu, bu birlikteliğin beraberinde getirdiği bir yaptırımın da olması gerektiğinin altını çizdi.

Yapıcıoğlu, "Önce kendimiz birlik olacağız, siyonistlerle ilişki kuranlara karşı yaptırım yapacağız. Yeter mi? Yetmez. Biz Filistin kardeşlerimiz için sadece miting yapıyor, yardımlar topluyoruz. Bu yardımlara silahlar dâhil mi. Onlar kendilerini savunamadığı için siyonistlere ancak taş atıyorlar. Madem siz Filistin'i devlet olarak kabul ediyorsunuz ki zaten dünyadaki ülkelerin dörtte üçü Filistin'i devlet olarak kabul ediyor. O halde onlara gönderdiğiniz mallar doğrudan doğruya Filistin topraklarına gitsin." dedi.

"Lütfen, bu soruşturmaların sonucu da Mavi Marmara davası gibi olmasın."

"Siyonistlerin Filistinli kardeşlerimize yaptığı soykırımdır ve insanlığa karşı suçtur." diyen Yapıcıoğlu, ilgili mercilere seslenerek şunları söyledi:

"Buradan savcılara sesleniyorum! Soruşturma için daha ne bekliyorsunuz? Soruşturma için Adalet Bakanlığından izin lazım. Buradan Adalet Bakanına sesleniyorum. Biz buradan meydanlara çıkıp slogan atarız. Bizim elimizden bu gelir. Siz yetkili bir makamdasınız. Siz, 'ilişkilerimiz bozulacak' diye bu izni vermemezlik etmeyin. Bu izni verin ve siyonist çetesinin elebaşlarıyla ilgili soruşturma açılsın. Onlar etraflarına ördükleri duvarların dışına çıkmaya korksunlar. Lütfen, bu soruşturmaların sonucu da Mavi Marmara davası gibi olmasın."

"İslam ülkelerini yönetenlere sesleniyoruz;" diyen Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Terör şebekesini ülke olarak tanımaktan vazgeçin ve tüm ticari ilişkilerinizi kesin. Terör çetesi olduğunu kanunlarınızda yazın. Uluslararası kamuoyunu harekete geçirin. En önemlisi birlik olun. Şu İslam İşbirliği Teşkilatını başka bir çatı altında İslam ülkelerini bir araya getirecek bir girişimde bulunun. Ey İslam ümmeti! Şu ümmetin üzerinde ittifak ettiği Müslümanların ilk kıblesi, bütün Peygamberlerin Hazreti Peygamberimiz Muhammed Mustafa'nın arkasında durup saf durduğu mescidi kurtarmak için aranızdaki ihtilafları bir tarafa bırakın. Birbirinizle didişmeyin, sonra gücünüz gider. Bugün olduğu gibi siyonizmin elinde oyuncak olursunuz. Müslümanların aralarındaki ihtilafları çözdüğü, birbirlerinin hakkını yemekten vazgeçtiği, adalet temelinde sorunlarını çözdüğü, Mescid-i Aksa'yı haçlı işgalinden kurtardıkları gibi siyonizmin işgalinden de kurtardıkları günleri görme ümidiyle hepinizi selamlıyorum."

"İslam ülkeleri ciddi bir girişimde bulunmadı"

Mitingin açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök'te İslam ülkelerinin bu işgal planına karşı siyonist çeteyle her türlü siyasi, diplomatik ve askeri ilişkilerini kesmeleri ve israili devlet olarak tanımaktan vazgeçmeleri gerektiğini ifade etti.

Gök, "Maalesef geçen süre içerisinde İslam ülkeleri ciddi bir girişimde bulunmadı. ABD ise almış olduğu kararı uygulamaya koydu." diye konuştu.

"Böl-yönet politikası uygulamaya konulmuştu"

Büyük bir projenin ortaya konulduğunu vurgulayan Gök, "Ocak 2017'de resmi olarak göreve başlayan siyonizmin hizmetkârı, ABD başkanı Trump daha seçim sürecinde Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıyacağını ilan etmişti ve Aralık 2017'de yani Sykes-Picot anlaşması ve Balfour deklarasyonunun 100. yıldönümünde Trump, ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıdığını ilan etti. 100 yıl önce İslam coğrafyasının sınırları emperyalist Batı tarafından masa başında, cetvelle belirlenmiş ve böl-yönet politikası uygulamaya konulmuştu. Emperyalistler, yeni dönemde de İslam coğrafyasını yeniden dizayn etme planlarını benzer yöntemlerle adım adım uygulamaya başladılar. Bu planın en önemli parçası da büyük israil projesidir." dedi.

"Bütün Filistin'i işgal planının fiili bir adımıdır"

ABD'nin Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanıma kararının bütün Filistin'i işgal planının fiili bir adımı olduğunu ifade eden Gök, "İsrail çetelerinin hiç çekinmeden İslam'ın yiğit evlatlarını birer birer, onar onar şehid etmeleri ümmetin perişan hâlinden ve dağınıklığındandır. Biz buraya Amerika ve israil terör şebekesine yüzüne tükürsen yağmur, kınasan teşekkür kabul edeceği cinsten bir mesaj için bir araya gelmedik. Özellikle İslam ülkelerinin başında bulunan liderlerin, İslam'ın kutsiyetine, Müslümanların izzetine yaraşır, terör şebekesine de haddini bildirecek adımlar atmaları gerektiğini ve biz Müslümanlar olarak malımızla ve canımızla buna hazır olduğumuzu tüm dünyaya haykırmak için buradayız." dedi. (Mehmet Fatih Akgül/Mehmet Sait Çelik/ Veysi Buran -İLKHA)




































































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir