• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
Kızıltepe`de bin 500 kişiye iftar yemeği verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Belediyesi tarafından bir hayırseverin sponsorluğunda Cumhuriyet Meydanı'nda iftar yemeği verildi. Hafız Özkoç'un Kur'an- tilaveti ve yapılan duanın ardından yaklaşık bin 500 kişi aynı anda iftarını açtı.

Açılan iftarın ardından açıklamada bulunan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, siyonist işgal çetesinin şehit ettiği Filistinli Müslümanlar nedeniyle Ramazan ayına hüzünlü girdiklerini söyledi.

Ramazan ayı boyunca hayırseverlerin katkılarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeği verileceğini belirten Odabaş, hastane bahçesinde bulunan çorba çeşmesinden iftar saatlerinde çorba akacağı Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan çorba çeşmesinde ise şerbet akacağını söyledi.

"Bu sene Ramazana hüzünlü giriyoruz"

Odabaş , "11 ayın sultanı, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan Ramazan ayının ilk gününe, Kızıltepeli hemşerilerimizle, burada iftarımızı açarak girmiş bulunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu sene Ramazan'a hüzünlü giriyoruz. Özellikle Filistin'de 60'ın üzerinde şehit, 3 bin 500'ün üzerinde yaralı olması nedeniyle Ramazan'a buruk bir şekilde giriyoruz, hepimiz üzgünüz! İnşallah Ramazan ayının tüm İslam âlemine birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur getirmesini temenni ediyorum." dedi.

"Ramazan ayı boyunca günde yaklaşık 2 bin kişiye iftar verilecek"

Ramazan ayı boyunca hayırseverlerin katkılarıyla belediye tarafından yaklaşık 2 bin kişiye iftar vereceklerine dikkat çeken Odabaş, "Tüm Kızıltepeli hemşerilerimizi iftarımızı beraber açmak üzere burada bekliyoruz. Bugün Kasım Tuğmaner hemşerimiz sağ olsun belediyemizin sponsoru oldu. Kızıltepeli hemşerilerimize iftar sofrasını açtı, kendisine teşekkür ediyorum. 30 gün boyunca burada hayırseverlerimizi ve hemşerilerimizi buluşturmaya devam edeceğiz, şimdiden tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"Ramazan ayı boyunca iftardan sonra çorba çeşmesinden şerbet akacak"

Odabaş, son olarak şunları söyledi: "Hastane bahçesinde bulunan çorba çeşmemizden hasta ve hasta yakınları için iftar saatlerinde çorba akmaya devam edecek. Çarşı merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı'ndaki çeşmemizden ise geçen seneki gibi iftardan sonra şerbet akmaya devam edecek." (Mehmet Aslan-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir