• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Dün gece 26 Filistinli…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal güçleri dün gece Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerine baskın düzenledi ve baskınlar sırasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Batı Yaka'da 26 Filistinlinin gözaltına alındığını ve gözaltına alınanların israil hedeflerine yönelik halk direnişi eylemlerine katıldıkları için aranan kişiler olduklarını öne sürdü.

Siyonist işgalciler Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus vilayetinde hepsi İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi ve çoğu eski esir 8 aktivisti gözaltına aldı.

Bu arada, Nablus'un güneyindeki El-Leben beldesi girişinde bu sabah erken saatlerde Yahudi yerleşimcilerin arbede çıkardığı ve provokatif davranışlar sergileyerek beldeye baskın düzenleme girişiminde bulunduğu kaydedildi.

El-Halil vilayetinde de El-Fevvar Kampı girişinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı, kamp sakini gençlerin işgalcilere taş ve boş şişe attığı, işgal askerlerinin de plastik mermi ses bombası ve gerçek mermi kullandığı bildirildi.

Ramallah'ta da bu sabah kuzeydeki Nebi Salih köyünde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir