• DOLAR 32.52
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2422.036
  • ...
10 gönüllü arkadaşın kurduğu yardım vakfı 25`nci yılında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te 1993 yılında 10 gönüllü vatandaşın bir araya gelmesiyle kurulan Gaziantep Yardım Vakfı, her yıl yaklaşık 450-600 ailenin ihtiyaçlarını karşılıyor. Başarılı öğrencilere sağladığı burslarla eğitime de katkı veren vakıf, kurulduğu günden bu yana "Kimse aç kalmasın, kimse aç yatmasın" sloganı ile hareket ediyor.

Vakfın çalışmaları ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ömer Cıncıkcı, 25 yıldır ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü olduklarını söyledi.

İhtiyaç sahibi aileleri tespit ederken ayrıntılı inceleme yaptıklarını belirten Cıncıkcı, "Bizim vakıf olarak bir tek hedefimiz var. Gaziantep Yardım Vakfı bilgisi dâhilinde 'kimse aç kalmasın, kimse aç yatmasın' felsefesiyle hareket ediyoruz. Her yıl biz yaklaşık 450-600'e yakın aileye yardım ediyoruz ve bunların içerisinde çocukları bizden burs alanlar var. Başlıca yardımlarımız gıda, giyim, ev eşyaları, öğrencilere burs ve kitap. Bunun dışında özellikle sağlık alanında desteklerimiz oldu.. Bundan sonrada yardım ve desteklerimiz devam edecek. Biz hem ihtiyaç sahiplerine hem de yardımda bulunmak isteyen fakat güvenilir kuruluş bulamayan hayırseverlere yardımcı oluyoruz."dedi.

Gaziantep Yardım Vakfı Mütevveli Heyeti Başkanı Sıtkı Severoğlu ise, vakfın daha önceleri kimseden talepte bulunmadığını bundan sonra ise daha geniş kitlelere ulaşmak için yardımseverlerle beraber çalışma kararı aldıklarını belirtti.

Severoğlu, "Biz çeyrek asrı geçtik, bugüne kadar binlerce aileye yardım ettik. Binlerce öğrenciye burs desteği verdik. Artık bugünden sonra bu yaptığımız hizmetleri gelin birlikte yapalım. İki hedefimiz var. Birincisi yardıma muhtaç aileleri tespit etmek, ikincisi ise yardıma muhtaç varlıklılara yardımcı olmak. Çünkü çok sayıda yardım etmek isteyen varlıklı insanlar gerçek yoksul ailelere ulaşamıyorlar. Bizim de amacımız bunlar arasında köprü görevi üstlenmek."ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir