• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
3.Köprü KDV`den Muaf
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Defalarca tartışmaya neden olan KDV muafiyeti sorunu çözüldü. İhale dokümanlarında yapılan değişiklikle, proje inşaatının KDV`den muaf olduğuna ilişkin hüküm şartnameye konuldu. Bakanlık yetkilileri ``KDV muafiyetinin getirilmesiyle projenin maliyeti düşüyor, buna bağlı olarak sunulacak tekliflerde işletme süresinin de düşmesini bekliyoruz`` diye açıklama yaptı.

KDV`DEN MUAF

İçinde İstanbul Boğazı`na yapılacak 3`ncü köprünün de yer aldığı Kuzey Marmara Otoyol Projesi inşaatının KDV`den muaf olduğu öğrenildi.

Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile inşa edilecek büyük ölçekli altyapı projelerine KDV muafiyeti getiren yasa geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak yürürlüğe girmişti.

Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, KDVmuafiyetinden yararlanacak olan Kuzey Marmara Otoyol Projesi`nin 3. köprü ve bağlantı yollarının ihalesine 13 gün kala Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, ihale şartnamesinde değişiklik yaptı.

Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yer alan duyuruda, ``28 Ocak 2012 tarihinde ilan edilerek Yap-İşlet-Devret Modeli ile ihalesine çıkılan `Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Otoyolu Projesi Odayeri-Paşaköy (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Kesimi` işine ait ihale dokümanlarında yapılan değişikliklere ait Zeyilname-2 Karayolları Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığı`nda görülebileceği`` ifade edildi.

KDV MUAFİYETİ MALİYETİ DÜŞÜRECEK

Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre ihale dokümanlarındaki değişiklik, projeye KDV muafiyeti getiren yasal düzenlemeyi kapsıyor.

Yetkililer, yapılan yasal düzenleme ile YİD modeli ile inşa edilecek büyük ölçekli altyapı yatırımlarınınKDV`den muaf tutulduğunu belirterek, ``Yasal düzenlemeye bağlı olarak, ihale kapsamında yapılacak inşaatın KDV`den muaf olduğu hükmü şartnameye kondu. İhaleye girecekler KDVmuafiyetini de dikkate alarak bir teklif sunacaklar. KDV muafiyetinin getirilmesiyle projenin maliyeti düşüyor, buna bağlı olarak sunulacak tekliflerde işletme süresinin de düşmesini bekliyoruz. Maliyetin düşmesiyle projeye finansman bulmak daha kolay olacak`` dedi.

İHALE 20 NİSAN`DA

İstanbul Boğazı`na yapılacak 3`ncü köprünün de içinde yer aldığı Kuzey Marmara Otoyol Projesi, YİD modeli ile ihale edilmiş, 10 Ocak`ta yapılan ilk ihaleye teklif gelmemişti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı projeyi ikiye bölerek 3`ncü köprü ve bağlantı yollarından oluşan bölümü YİD modeli ile tekrar ihaleye çıkmıştı. 6 Nisan`da yapılacağı duyurulan ihale, 20 Nisan tarihine ertelenmişti.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir