• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
`Batmanlılar Yeşil Alana Önem Veriyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Fidan dikme mevsiminin gelişiyle fidan satışı yapılan yerlerde büyük hareketlilik yaşanıyor. Gölgelik ağaç fidanları ve meyve ağacı fidanları satıcılarına giden Batmanlılar tercihlerine uygun olan fidanları alıyorlar. Gölgelik ağaç fidanlarını genelde resmi kurumlar alırken, meyve ağaç fidanlarına köylerden talep oluyor.
 
Batman`da en çok mazı ağacı, İran çamı ve sedir (yolluk) çamlarının satıldığını ifade eden "Bölge Fidan ve Çiçekçilik" sahiplerinden Seyithan Taşan, "Batman içinde özel ve resmi olarak her kurum ve kuruluşa fidan verdiklerini söyledi. Yılda otuz-kırk bin fidan satıyoruz. Her sene bir önceki seneye göre daha çok fidan satıyoruz. Buda Batmanlıların yeşile olan merakını gösteriyor" şeklinde konuştu.
 
Baba mesleğini sürdüren Seyfettin Taşan, çocuk yaşlarda bu işe başladığını yaklaşık otuz yıldır bu işi sürdürdüklerini söyleyerek, "Batman ve çevresinin yeşillenmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Süs bitkileri, çam fidanı ve meyve fidanı gibi birçok fidan ve ağaç çeşitlerimiz var. Fiyat aralıklarımız 5 TL`den başlıyor 400 TL`ye kadar değişiyor. Fidanlarımızı İzmir, Bursa, Çanakkale, Adapazarı Sapanca`dan ve Yalova şehirlerinden getiriyoruz. İtalya`dan getirdiğimiz ithal bitkilerimizde bulunuyor. Meyve sezonu olduğu için meyve fidanlarına büyük rağbet var" ifadelerini kullandı.
 
Batmanlıların yeşil alana önem vermelerinin sevindirici olduğunu belirten Taşan, fidan ve ağaç dikenlere de uyarılarda bulunarak; 2 ve 3 metre üzerinde ki ağaçların dikiminde ağaçların rüzgârdan zarar görmemesi için desteklenmesi gerektiğini vurguladı.(Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir