• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...
Öğrenciler "Uzay ve Astronomi Dersliği" sınıfının heyecanını yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi 75.Yıl Ortaokulu'nda "Uzay ve Astronomi Dersliği" sınıfı öğrencilerine büyük heyecan yaşattı.

Hilvan 75. Yıl Ortaokulu'nda açılan "Uzay ve Astronomi Dersliği" sınıfında incelemelerde bulunan ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, uzay sınıfının çocuklarda uzay hakkında farkındalık oluşturacağını ve bazı şeyler öğrenmelerini sağlayacağını söyledi.

Turgut, "Uzay sınıfı Hilvan'da son zamanlarda eğitimde gelişen şeylerin bir parçasıdır. Eğitimimizin kapasite ve kalitesi arttıkça güzel ürünler ortaya çıkıyor. Uzay sınıfı sayesinde çocuklarımızda uzay hakkında farkındalık oluşacak ve daha güzel şeyler öğrenecekler. Her şeyden önce, çocuklar artık ben uzaya gidebilirim, uzaya bir Amerikalı, bir Rus ve herhangi bir ülkeden bir astronot gidebiliyorsa Hilvan'da doğup büyüyen bir çocuğumuz da bu uzay sınıfını gördükten sonra uzaya gidebilme özgüvenini kazanacağına inanıyorum." dedi

"Bilimsel üretim bir zihniyet ve eğitim işidir"

"Eskiden bizde bilim adamı yetiştirmek için Amerika'ya, İngiltere'ye, Japonya'ya gitmek, orada bilimi öğrenip gelmek durumu ve düşüncesi hakimdi" diyen Turgut, sözlerine şöyle devam etti:

"Oraya giden vatandaşlarımız artık geri gelmiyordu. Sizin yetiştirdiğiniz kişi o ülkeye ve millete hizmet ediyordu. Oysa son yıllarda bilimin eğitimle olabileceğini, bununda ortaokul hatta ana sınıfı, ilkokul ve liseye kadar bir yoldan geçtiğini öğrendik. Dolayısıyla çocuklarımız 27-28 yaşlarında görebilecekleri şeyleri şimdiden görüyor. Çünkü bilimsel üretim bir zihniyet ve eğitim işidir. Siz bunu temelden vermediğiniz zaman ileriki yaşlarda verdiğiniz bilgi, bilimsel bir üretime dönüşmüyor. 28 yaşından sonra insanlar artık iş ve aş peşine düşüyor, 'bilimsel araştırmayı ne yapacağım' hesabına giriyor." diye konuştu

"Bilimin olmadığı yerde her türlü cehalet peyda olur"

Bilimle temellendirilmiş ve sistemleşmiş bilgilerden elde edilen özgüvenin çocukları çok daha güzel yarınlara götüreceğinin altını çizen Turgut, "Ülkemizin çok daha güzel yarınlara ulaşacağını düşünüyorum. Uluslararası bilim arenasında yerimizi almaya vesile olacağına inanıyorum. Bizim asli vazifemiz; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak ve bununda seküler mantıkla değil, ancak bilimle olacağını görüyoruz. Bilimin olmadığı yerde her türlü cehalet peyda olur. Bizde bu cehaletin önüne geçebilmek için mutlaka çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Turgut, uzay sınıfını oluşturmada emeği geçen okul müdürü, öğretmen ve öğrencilere de teşekkür etti.

"İçeri girince gerçekten de kendini uzayda hissediyorsun"

Uzay sınıfı ile tanışmanın heyecanını yaşayan Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinden Miray Ravza Bucak, "Çok değişik bir sınıf, aynı zamanda heyecanlı bir yer. Merakımızı giderecek kadar güzel bir sınıf. Uzay denilince insan zaten merak ediyor. Ben çok beğendim. En çok maketleri sevdim. Uzay ile alakalı bu kadar iç içe bir yer beklemiyordum. İçeri girince gerçekten de kendini uzayda hissediyorsun, normal bir oda gibi değil." dedi

Lara Fidan adlı öğrenci ise "Uzay sınıfını ilk defa görüyorum, çok güzel bir yer. Uzay ile ilgili şeyleri merak ediyordum. Bence herkesin burayı gelip görmesi lazım." diye konuştu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir