• DOLAR 32.583
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2485.907
  • ...
Kızıltepe`de TÜBİTAK Bilim Fuarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ersoylu Mahallesi'nde bulunan Kızıltepe Fen Lisesi, Atatürk Mahallesi'nde bulunan Ahmed-i Hani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve yeni Mahalle'de bulunan İbrahim Özmen İmam Hatip ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında her 3 okulun öğrencileri tarafından hazırlanan 75 projenin açılışı gerçekleştirildi.

Kızıltepe Fen Lisesi'nde 7 danışman öğretmenin nezaretinde 100 öğrencinin çalışmaları sonucu Fizik alanında 16, kimya alanında 9, Edebiyat alanında 2, Değerler Eğitimi alanında 2, Biyoloji alanında 2, Din Kültürü alanında 1, Tarih alanında 1 ve İngilizce alanında 1 proje olmak üzere toplam 34 proje hazırlandı.

Ahmed-i Hani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise 7 danışman öğretmenin nezaretinde 40 öğrencinin çalışmaları sonucu Fizik alanında 11, Biyoloji alanında 3, Matematik alanında 2, İngilizce alanında 1, Bilgisayar alanında 1, Coğrafya alanında 1 ve Edebiyat alanında 1 olmak üzere toplam 20 proje hazırlandı.

İbrahim Özmen İmam Hatip ortaokulunda da 8 danışman öğretmenin nezaretinde 63 öğrencinin çalışmaları sonucu Teknoloji Bilişim alanında 8, Fen bilimleri alanında 4, İngilizce alanında 3,Türkçe alanında 2, Matematik alanında 2, Din Kültürü alanında 1 ve Beden Eğitimi alanında 1 olmak üzere toplam 21 proje hazırlandı.

Açılışta yapılan konuşmalarda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının önemine değinilerek, fuarlarda hazırlanan projelerin geleceğin bilim adamları olarak yetiştirilecek öğrenciler için bir ön hazırlığın olduğuna dikkat çekildi.

Yapılan açılış ve konuşmaların ardından davetliler projeleri tek tek gezerek, öğretmen ve öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldılar.

Fuar açılışlarına Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Milli Eğitim Şube Müdürleri, STK ve Oda başkanları,  okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir