• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Ortaokul öğrencileri projelerini sergiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında okullarda gruplar halinde projeler gerçekleştiren öğrenciler, ilginç projelere imza atıyor. 

Biraralık Ortaokulunda gerçekleştirilen bilim ve teknoloji etkinlikleri kapsamında 38 proje sergilendi.

Fuarda, yağışlı kış günleri için ışıklı şemsiye, deprem öncesi alınması gereken önlemler, soba zehirlenmeleri, güneş enerjisi paneli ile daha birçok farklı proje yer aldı.

Soba zehirlenmelerinin önüne geçmek için yaptığı projeyi tanıtan 7'inci sınıf öğrencilerinden Numune Örnek, "Biz bu projemiz ile soba zehirlenmelerine karşı önlem almak istedik. Soba zehirlenmelerinden dolayı birçok insan hayatını kaybetmekte. Bizde bu akıllı havalandırma sistemi ile soba zehirlenmelerinin önüne geçmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hidrolik fren sisteminin daha da geliştirilmesi için yaptıkları çalışmayı tanıtan 7'inci sınıf öğrencilerinden Elif Şura Özdemir ise "Sıvıların basıncı ile ilgili olarak öğrendiğimiz bilgiler ışığında, arabalarda kullanılan fren sistemine uygulanması neticesinde nasıl bir şey ortaya çıkacak onu denemek için bu projeyi gerçekleştirdik." dedi.

Güneş enerji paneli ile elektrik üretme projesi yapan öğrenciler de "Özellikle kış aylarındaki elektrik kesintilerine karşı elektrik sıkıntısı olmadan gece ve gündüz okula elektrik üreteceğiz. Hem bu şekilde üretilen elektrik ile dünyamız daha temiz olacaktır." sözlerini kullandılar.

Gündelik hayatta çok fazla elektrik tüketildiğini söyleyen Merve Akgün, "Bu proje ile tüketilen elektrik enerjisinin yeniden üretilmesini sağlayacağız." dedi.

Kışın yağışlı havalarda insanların şemsiye kullanmamak zorunda kaldıklarını ve bazen birbirlerini görmediklerinden dolayı çarpışarak yaralanabildiklerini söyleyen öğrenciler de yaptıkları elektrikli şemsiye ile bu tür kazaları minimuma indirmek istediklerini ifade ettiler. (Cemil Özdaş - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri