• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Sağanak nedeniyle mahalle sular altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçe merkezine 9 kilometre uzaklıkta bulunan Sayoba (Tutye) Mahallesi, yaklaşık bir haftadan beri etkili olan sağanak nedeniyle sular altında kaldı.

Her yıl tarım arazilerinden ve etkili olan yağışlardan artan suyun taşması nedeniyle mahallenin sular altında kaldığını belirten mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek, yardım istediler.

Su baskını nedeniyle zor durumda kaldıklarını ve ekinlerinin zarar gördüğünü belirten İbrahim Kuran, "Gördüğünüz gibi, epeyi zararımız var. Zararımızın nedeni, tahliye kanallarının yeterince açılmamasıdır. Her yağan yağmur, bize maddi ve manevi zarar veriyor. Evlerimizi ve ekinlerimizi su basmış durumda. Pamuk ekmişiz, pamuklarımızın tamamı sular altında kalmış. Bizim yetkililerden isteğimiz, tahliye kanalları ve menfezlerin bir an önce açılmasıdır. Ev ve tarlalarımızın bu gibi sellerden kurtulmasını istiyoruz." dedi.

"Yetkili makamlara başvurduk ama sonuç alamadık"

Kendi imkânlarıyla sorunlarına çözüm bulmaya çalıştıklarını anlatan Kuran, şunları söyledi: "Önceki yıllarda da sık sık su taşkınları mahallemizi vuruyordu. Bu durum karşısında çok çaresiz kalınca kendi imkânlarımızla çözüm üretmeye çalıştık. Suyu tahliye etmek amacıyla kanallar kazdık ancak durum şu an çok vahim. Karşımızdaki manzara, bir su taşkınından çok bir sel felaketi şeklindedir. Evlerimize giremiyoruz. Etrafımızda biriken sular mini bir göleti andırıyor. Bu sorunun kalıcı çözümü için yetkili makamlara daha önce başvurduk ama sonuç alamadık."

"Masa başında iş çözülmez"

Mahalle sakinlerinden Mehmet Kuran ise "Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne müracaatta bulundum. Bana, 'Evet, yapacağız.' dediler ama yapmadılar. Birçok su tahliyesini kendi imkânlarımla yaptım ama bir vatandaş en fazla ne yapabilir? Devletin elindeki imkânlar benim elimde yoktur. Ben kendi elimdeki imkânlarımı kullandım, bu da yeterli gelmedi. Benim 3-4 bin dönüm tarlam var. Hepsi de ekilmiş durumda. Ne yazık ki sular altında kalmış durumdadır. Kimden yardım isteyeceğimi bilemiyorum. Yetkililerden istediğim para değil, gelip bu su için iyi bir tahliye kanalı açmalarıdır. Buraya gelen yok. Masa başında oturmuşlar, DSİ'den Halil Bey ve kaymakamlık, gelip görmeden 'Yapacağız.' diyorlar. Masa başında iş çözülmez." ifadelerini kullandı. (Sabri Acet - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir