• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Baraj mağduru köylüler DSİ Genel Müdürü ile görüştüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman antik kenti Hasankeyf ilçesi Kesmeköprü (Kurê-Serpir) köyünün, Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olmasından dolayı mağdur olduklarını ve kendilerine yeni yerleşim alanında herhangi bir pay verilmediği belirten köy sakinleri sorunlarının çözümü için DSİ Genel Müdürü Murat Acu ile görüştü.

Aralarında Kesmeköprü köy Muhtarı İdris Dezen, köylülerin avukatı Av. Veysel Topkan ve köyden kalabalık bir heyetin katıldığı görüşmede, Hasankeyf'e gelen DSİ Genel Müdürü Murat Acu'ya sorunlar iletildi.

İlçenin hemen yanı başında bulunan köylerine yeni yerleşim alanında pay verilmediğini belirten köy sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Köy sakinleri, yeni Hasankeyf'in köylerinin mülki sınırları içerisinde yapıldığını, buna rağmen yeni yerleşim yerinde kendilerine yer verilmediğini ifade ettiler.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu ile görüştükten sonra İLKHA'ya bilgi verdi Kesmeköprü Köyü Muhtarı İdris Dezen, sorunların çözümü için Ramazan ayı öncesi DSİ Genel Müdürünün kendilerine Ankara'da randevu verdiğini söyledi.

Dezen, "Köyümün yeni yerleşim alanıyla ilgili sorunlar devam ederken bugün köyüme gelen DSİ Genel Müdürü Murat Acu beyle görüştük, sorunumuzu dile getirdik. Sorunumuzun burada çözülemeyeceğini ifade ederek kendileri bizleri Ankara'ya davet ettiler. Biz, Ankara'ya gidip kendileriyle görüşeceğiz. Bizi davet edip randevu verdikleri için kendilerine teşekkür ederim. Ramazan orucundan önce görüşme için Ankara'ya gideceğiz. Talebimiz, Hasankeyf'in yeni yerleşim alanında hak sahibi olmak. Görüşmemizin bir sonuç getireceğine inanıyoruz." dedi.

Yaşananlardan dolayı komşu köylerinde rahatsız olduğunu belirten Ömer Süzer, "Sayın cumhurbaşkanımıza 20 muhtarın imzaladığı yazıyı gönderdik. Bölge muhtarları bu uygulamadan rahatsız olduklarını ve düzeltilmesi gerektiğini söylediler ve düzeltilmesi talebinde bulundular." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir