• DOLAR 32.58
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2430.468
  • ...
"Emekli TOKİ`ye seçim sandığı kurulsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Emekli TOKİ'de 24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimler için kurulması gereken sandıkların Kuyubaşı TOKİ'de kurulacağına dair karar, tepki çekti.

Emekli TOKİ sakinleri, kendi bölgelerine seçim sandığı kurulmayacağını öğrenince Batman İl Seçim Kurulu Başkanlığına dilekçe yazdılar. Ayrıca vatandaşlar, topladıkları imzaları da Başkanlığa teslim ettiler.

Emekli TOKİ sakinlerinden Ruhullah Söğüt, olası bir mağduriyetin yaşanmaması için bu soruna çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Söğüt, "Emekli TOKİ'de bulunan bin 600 hanedeki seçmenlerin, 24 Haziran 2018'de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde oy kullanacakları sandıklar Kuyubaşı TOKİ'ye alınmış. Emekli TOKİ'de bulunan seçmenler arasında yaşlı, sakat, engelli, hasta ve yatalak vatandaşlarımız bulunmakta, aynı zamanda seçmenlerin çoğunun araçları bulunmamaktadır. Emekli TOKİ'de bulunan seçmenler olarak oy kullanacağımız seçmen sandıklarının Kuyubaşı TOKİ'ye alınmasından dolayı mağdur edilmiş bulunmaktayız. 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde sandıklarımızın Emekli TOKİ'de kurulmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz. Yetkililerin gereğini yapmasını istiyoruz." dedi. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir