• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
Nisan`ın Müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gözler ne kadar da hasret kalmıştı gelişine ey bahar ayı Nisan, yürekler ne kadar da hasret kalmıştı sönmek bilmeyen sevda ateşine. Gidişinle, kalplerdeki yangın korkutmaz olmuştu Ebu cehil’in torunlarını. Ocakta yetişen kardelenler, gidişinle Hüseynice zulme uğramışlardı. Karanlık ve soğuk kalpler, biledikleri kinleriyle, minik Zeyneplerimizin mazlumane çığlıklarına kulaklarını tıkamışlardı. Ve Hüseyn’ in yarenleri, kutlu bir sevda uğruna Said’ce sürgünler yaşamıştı.

Nisan yağmuruyla serinledi bu ümmet. Ve beyaz güvercinler gibi azadi türküleri söyleyen dünya mustazafları, zalim hükümdarlarına karşı bir İbrahim’ce ayaklanıp devirdiler bir bir putlarını. Canını rıza-yı ilahiye adayan bir Ubeydullah, kanıyla bin ubeydullah yeşertti toprağın bağrından.

Ve yine öyle bir gelişle geldin ki; zulüm ile kurulan köhne düzenlerin sarsılış müjdesini verdin bizlere. Yüreklerdeki ukdeler, yerini Resulullah aşkıyla coşmuş muvahhidlerin tekbir seslerine bıraktı. Meydanlar tıklım tıklım, meydanlar hınca hınç dolup taştı Peygamber sevenleriyle. Nisanda doğan “en aziz sevgili”ye olan özlem, gülizara dönmüş meydanlardan en gür sedalarla seslendirildi. Karanlıkta dile getirmekten çekinilen hakikati, aydınlıkta işiten sözde çağdaşlar tekrar ülke elden gidiyor naraları atmaya başladı. Yusuf’unu bekleyen bir Yakup misali Huseyn’inin yolunu gözleyen Amed Kalesi, bir muştu ile karşıladı seni.
Güneşinle tomurcuklandırdığın ağaçlar bir ilahi edasıyla, sendeki müjdeyi verdi bize. O öyle bir müjdedir ki onunla yıkıldı küfrün sütunları, söndü şirk ateşleri, kurudu bataklıklar. Onun yetiştirdiği yiğitler, düğününe giden bir damat gibi süslenip şehadete ulaştılar. Takva boyasına boyanan neferleri küfrün bataklığından kurtulup imanın nurlu ve göz kamaştıran ışıltısını yansıttılar tüm cihana.

Şimdi alanları dolduran bu yiğitler, bir umutla sevgilinin gelişini gözlerler. Sırtlarında yük ile beraber, bir akabe biatı yaşamanın vuslatıyla intizardalar. Kalplerindeki sevgi ve dillerindeki tekbirlerden belli ki tüm varlıklarını korudukları gibi başları bedenlerinden uçsa dahi Sünnet ve Kuranı koruyacaklar.
 
HAFTANIN YAZISI / MUHAMMED AYDIN / SİİRT - YAŞ: 21

Bu haberler de ilginizi çekebilir