• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Şehit olan Dr. Fadi El-Bataş kimdir ve niçin şehit edildi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehid Fadi Muhammed El-Bataş (35) Gazze`nin kuzeyinde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı`nda dünyaya geldi. Evli ve üç çocuk babası olan El-Bataş birkaç yıldır Malezya`da yaşıyordu.

2009 yılı sonlarında Gazze`deki İslam Üniversitesi`nde Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi ardından aynı alanda yüksek yaptı.

Gittiği Malezya`da Malezya Malaya Üniversitesi`nde 2015 yılında yine Elektrik Mühendisliği alanında “Güç Elektroniği Teknolojisini Kullanarak Güç Aktarım Ağlarının Verimliliğini Artırma” teziyle doktorasını verdi.

Dr. El-Bataş Malezya`nın Kuala Lumpur Üniversitesi`nde Elektrik Mühendisliği alanında ders veriyordu.

El-Bataş 21 Nisan Cumartesi günü evine yakın camiye sabah namazı için giderken motosiklet kullanan maskeli iki hainin saldırısına maruz kaldı. Başına ve vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle olay yerinde şehit oldu. Ailesi suikastın Mossad tarafından yapıldığını söyledi.

Genç yaşına rağmen akademik hayatında bilimsel alanda ve uluslararası düzeyde 18 bilimsel araştırma yayınlayan El-Bataş, Japonya, İngiltere, Finlandiya, İspanya, Suudi Arabistan, Malezya ve daha birçok ülkede yapılan uluslararası konferanslara katılıp bilimsel sunumlar yaptı.

Akademik ve ilmi çalışmaları nedeniyle 2016 yılında Malezya`da ülkenin en büyük nişanesi olan ödülü alan El-Bataş bu ödülü alan ilk Arap kökenli akademisyen oldu.

El-Bataş ödülü alırken yaptığı konuşmada “Bütün dünyaya Filistinlilerin icat konusundaki ısrarlarını ve onların hiçbir sınırda durmadıklarını ortaya koymaya çalıştım. Normalde bu ödül sadece Malezya öğrencilerine verilmekteydi. Ancak hükümet daha sonra Filistinli öğrencileri de buna kattı. Bu şekilde Arap ve Filistinli olarak ilk kez ödülü alan ben oldum” dedi.

Ailesi yaptığı açıklamada, Dr. El-Bataş`ın enerji konulu konferansa katılmak üzere Pazar günü Türkiye`ye gitmeye hazırlandığını belirtti.

Dr. El-Bataş, sosyal paylaşım sitesinde en son,  iki hafta önce Gazze sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü`nü görüntülerken işgal güçlerinin ateşiyle şehit olan gazeteci Yasir Murteca ile ilgili bir mesaj yayınlamıştı.

Yayınladığı mesajda El-Bataş “Siyonistlerin seni öldürmekle örtmeye çalıştığı hakikatin şehidine Allah rahmet etsin. Ahlaklı ve yüzünden tebessümün eksik olmadığı Filistinli genç. Hiç görmediğim halde seni çok sevdim Yasir… Ey boyun eğmeyen özgür adam! Karşılaşma yerimiz cennettir. Biz yolunda yürüyoruz” demişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri